077 851 11 13
06 24 770 474
info@woningontruiming-limburg.nl

Verhuistips voor senioren

  • facebook like duimpje
  • contactscherm mobiele telefoon
  • handenschudden

Hoe plant u een zorgeloze verhuizing?

Als u dit leest wilt u waarschijnlijk weten wat er allemaal komt kijken bij een zorgeloze senioren verhuizing. De gemakkelijkste manier is een bedrijf inhuren, zoals ons. Wij komen bij u thuis inventariseren en maken samen een plan. Als u echter zelf alles wil regelen dan kunt u eens onderstaande tips lezen. Zo kunt u een zorgeloze planning maken.

  • Gratis Offerte
  • Maatwerk
  • Vakkundig
  • Klaar in één dag

offerte aanvragen

Hieronder een overzicht van senioren verhuistips

Voordat u begint aan een dergelijk project is het belangrijk dat u hulp krijgt van familie en vrienden. Maak een lijstje van mensen die u willen en kunnen helpen. Probeer taken te verdelen en geef de juiste taak aan de juiste persoon. Verder is het belangrijk dat u zelf zoveel mogelijk probeert voor te bereiden, zodat de dag van verhuizing eerder meevalt dan tegenvalt. Zo kunt a alvast minder belangrijke dingen in dozen doen. Ook kunt u alvast alles wat u niet meer nodig heeft verkopen, weggeven of weggooien.

  1. Voorbereiden

    Als u gaat verhuizen zorg er dan voor dat u ruimschoots van te voren uw huurwoning opzegd en of u woning te koop zet, zodat u niet met ongewenste dubbele woonlasten komt te zitten. Zorg ervoor dat uw verzekeringmaatschappij op de hoogte is van uw verhuizing. Geef ook tijdig bij de nuts bedrijven aan wanneer u waar naartoe verhuisd. Zorg ervoor dat u van alle opzeggingen en veranderingen een bevestiging ontvangt. Bewaar deze documenten goed.
  2. Inventariseren

    Maak een overzicht van eigendommen die u mee wil laten verhuizen naar uw nieuwe woning. Hierbij dient u rekening te houden met de mogelijkheden en omstandigheden van uw nieuwe woning. Indien mogelijk kunt u de afmetingen van de nieuwe woning opmeten, waardoor u te weten komt of bepaalde meubilair en/of raambekleding bruikbaar is.
  3. Verhuisberichtgeving

  4. Maak een overzicht van mensen en instanties die u wil inlichten over uw verhuising (bijv. uw familie, vrienden, huisarts en tandarts). U kunt ze dan inlichten over uw verhuizing, middels een verhuisbericht. U kunt ook gebruikmaken van de verhuisservice van TNT post. Alle post met de oude adressering wordt automatisch naar uw nieuwe woning gestuurd. Hieraan zijn wel kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van hoelang u de service wil inhuren. Maakt u gebruik van deze service dan doet TNT post gratis alle organisaties waarmee u te maken heeft inlichten over u verhuizing. De service is via het internet aan te vragen.

  5. Boedel gereedmaken voor verhuizing

    Zorg ervoor dat u genoeg verhuisdozen, verpakkingspapier, stiften en noppenfolie aanschaft, zodat al uw spullen goed verpakt kunnen worden. Hieronder vindt u een lijstje met zaken waarop u moet letten bij het verpakken. Indien u zelf de spullen verpakt zorg er dan voor dat u alle verpakkings middelen in huis heeft en begin tijdig met inpakken.

    • Doe zoveel mogelijk spullen in een verhuisdozen. Probeer spullen die bijelkaar horen in een doos te doen.
    • Leg zwaardere spullen onder in de doos en maak ze niet te zwaar.
    • Verpak breekbare spullen goed in met inpakpapier. Zet borden en drinkglazen rechtop in de doos.
    • Verpak nooit brandbare, licht ontvlambare vloeistoffen of spuitbussen samen met andere goederen
    • Schrijf met een stift belangrijke informatie op de dozen, zoals de ruimte waar de spullen neergezet en uitgepakt dienen te worden. Bijvoorbeeld keuken, huiskamer, slaapkamer. Noteer ook andere relevante zaken zoals, de inhoud en let op breekbaar of waardevol.
    • Zorg ervoor dat eigendommen die niet verpakt kunnen worden in dozen en die schadegevoelig zijn ingepakt worden in noppen folie, hoezen of dekens.
  6. Laatste voorbereidingen

    De dag voor aanvang van de verhuizing is het verstandig om de electrische apparatuur van het stroomnet af te koppelen. Met name de koelkast en de vriezer. Zorg ervoor dat u alle etenswaren benuttigd die niet lang zonder koeling goed blijven, zoals vlees. Vervolgens haalt u de koelkast/vriezer leeg en maakt u deze schoon. U kunt namelijk de koelkast en vriezer pas 24 uur nadat deze is geplaatst is in de nieuwe woning weer in gebruik nemen.

  7. Oude woning opleveren

    Indien u een woning huurt, maak dan een afspraak met de opzichter/verhuurder om een eindinspectie uit te voeren. Als deze goed gekeurd is vraag dan een bevestiging hiervan. Meestal is deze afspraak al gemaakt kort nadat u de huur heeft opgezegd en vindt de inspectie kort na u verhuizing plaats.

  8. Belangrijke zaken tijdens de verhuisdag

    Zorg ervoor dat u spullen die u tijdens de verhuizing "wellicht" nodig heeft ergens apart neerzet, zoals medicijnen, sleutels, sieraden, contant geld, eten en rijbewijs. Op die manier weet u zeker dat u geen spullen inpakt die u tijdens het verhuizen nodig heeftt. Indien mogelijk zorg ervoor dat op uw nieuwe adres aan de eerste behoeftes voldoet, zoals een slaap gelegenheid en voldoende eten en drinken, zodat u de verhuisdag en de volgende ochtend goed doorkomt.

  9. Meterstanden opnemen

    Neem de meterstanden van uw oude woning op en noteer en geef ze vervolgens door aan de nutsbedrijven. Ook als u bij de nieuwe woning aankomt is het verstandig om de meterstanden op te nemen. U weet nooit of de vorige bewoner deze goed heeft opgenomen en/of heeft doorgegeven.

    Pro tip: Er worden nogal eens fouten gemaakt met de meterstanden. Dit kan door u zelf, de vorige bewoners of zelfs de energieleverancier zijn gebeurt. Om fouten en discussies te voorkomen kunt u een foto maken van de meters, maar wel met de krant erbij. Met andere woorden, voordat u de oude woning verlaat gaat u even naar de supermarkt of het tankstation en koopt daar de krant van vandaag. U houdt de voorzijde (met datum) van de krant bij de meter, zodat beide goed zichtbaar zijn en u maakt een foto. Ditzelfde doet u bij de nieuwe woning.

  10. Intrekken in de nieuwe woning

    Inspecteer de nieuwe woning op misstanden en/of makementen. Meestal gebeurt dit samen met de verhuurder. Meldt alles wat u tegenkomt en maak afspraken over wat er wanneer gerepareerd wordt. Indien nodig en wenselijk laat u sleutels van uw nieuwe woning namaken.