077 851 11 13
06 231 326 37
info@woningontruiming-limburg.nl

Woningontruiming Venray

  • gemeente Venray
  • flyer over werkgebied
  • handenschudden

Gratis & vrijblijvende offerte aanvragen?

Om een gratis offerte aan te vragen hoeft u enkel contact met ons op te nemen. Dit kan door op onderstaande knop te of ons te bellen. Wij maken in de meeste gevallen dan een afspraak met u om de woning te bezichtigen. Daarna ontvangt u per email de vrijblijvende prijsopgave.

  • Gratis Offerte
  • Maatwerk
  • Vakkundig
  • Klaar in één dag

offerte aanvragen

Woningontruiming Limburg werkt al jaren in en om Venray. Net als in de rest van Nederland is er steeds meer vraag naar dienstverlening omtrent huisoplossingen en woningverlating. Naast woningontruiming is er in Venray ook veel vraag naar verhuizingen van groot naar klein. Vaak is hebben we ook de maken met een combinatie van beide, waarbij de oude woning deels wordt ontruimt en de rest naar de nieuwe woning wordt verhuist.

De reden dat de vraag groter wordt heeft te maken met de vergrijzing het langer zelfstandig blijven wonen. Als ouderen langer thuis blijven en niet naar een kleinere woning verhuizen dan moet er na overlijden vaak een grote woning leeggeruimd worden. Deze last komt vaak bij nabestaanden terecht. Het is niet alleen een zware & emotionele taak, maar ook is er vaak weinig vraag voor de achtergebleven spullen bij de familie. Hierdoor blijft er bijna een gehele inboedel achter waarvoor meestal een kleine of zelfs helemaal geen afzetmarkt voor is. In dit soort gevallen wordt er vaak gezocht naar hulp.

“Wij kunnen de gehele woning leegmaken en eventueel andere noodzakelijke werkzaamheden om een woning oplevergereed te maken voor u verzorgen. Wij leveren een totaaloplossing voor iedere vorm van woningontruiming”

Een ontruiming kan in verschillende vormen voorkomen. Zo is er bij een huurwoning vaak andere vraag naar aanvullende diensten dan bij een koopwoning. Dit heeft de maken met de verhuurder. Deze zal in de meeste gevallen de woning geheel leeg opgeleverd willen hebben. Het is dan ook verstandig om in dit geval overleg te plegen met de verhuurder voor dat u de sleutel overhandigd. Mocht de woning namelijk niet voldoen aan de eisen die de verhuurder terecht stelt dan zal het de herstelkosten aan u door berekenen en dat kan fors zijn. Verder is het verstandig om snel te handelen, zodat u niet weer een maand huur moet betalen.

Alhoewel meestal een eigendomswoning snel verkocht moet worden is de tijdsdruk minder hoog. Het voordeel is dat u rustig de woning klaar kunt maken voor de verkoop. Bij verkoop van woningen worden wij vaker ingezet om woningen gefaseerd te ontruimen. De eerste keer om enkel en alleen de meubels voor de verkoop te laten staan en de tweede keer om alles te ontruimen en sleutelklaar te maken.

De kosten van onze diensten

De kosten van een ontruiming of een seniorenverhuizing is moeilijk in te schatten. Daarom komen wij altijd naar u toe om de woning de bezichtigen. Zo weten we precies wat we moeten doen en kunt u aangeven welke extra werkzaamheden er verricht moeten worden. Ook geven wij een vergoeding voor bepaald boedel. Dit brengen we in mindering op de totale kosten.

De offerte krijgt u van ons toegestuurd. Als u hiermee akkoord gaat dan plannen we de werkzaamheden in op een dag die we samen afspreken.

De dag van de werkzaamheden

Tenzij anders aangegeven dan wel afgesproken geschied een ontruiming binnen een dag. Wij beginnen dan vroeg in de morgen. U overhandigd ons de sleutel bij aanvang van de werkzaamheden of stuurt deze van te voren op. Voordat we beginnen geeft u eventueel nog enkele instructies door. Soms moet er iets blijven staan of is er tussendoor toch nog een kleinigheidje veranderd moet iets juist wel of niet gebeuren. Daarna ontruimen wij de gehele woning van onder tot boven. Zolang u of een andere verantwoordelijke telefonisch bereikbaar bent hoeft u niet aanwezig te zijn tijdens de werkzaamheden. Waarom telefonisch bereikbaar? Er komt wel eens voor dat er bij een bepaald voorval iets niet duidelijk is. Dan is het handig om toch even te overleggen. Ook bellen wij u als we bijna klaar zijn met de werkzaamheden. U komt dan naar de woning en we lopen dan de gehele woning na. Als alles goed is overhandigen wij u de sleutel en is de woningontruiming klaar.

gratis offerte aanvragen