077 851 11 13
06 24 770 474
info@woningontruiming-limburg.nl

Woningontruiming Venray

  • gemeente Venray
  • flyer over werkgebied
  • handenschudden
Een gratis & vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u snel weten wat een woningontruiming kost? Start dan de offerteaanvraag door op de onderstaande oranje knop te klikken. Wij zullen dan snel contact met u opnemen. U kunt ons ook telefonisch benaderen als u dat liever doet.

  • Gratis Offerte
  • Maatwerk
  • Vakkundig
  • Klaar in één dag

offerte aanvragen

Dient u een woningontruiming uit te voeren in Venray? Het leegmaken van een woning is een zware en emotionele klus. Als het om een huurwoning gaat dan moet deze op tijd opgeleverd worden volgens de eisen van de verhuurder. Bij een koopwoning is het van belang om de woning snel verkoop gereed te maken, zodat de daarmee gepaarde lasten stoppen. Ook tussentijds onderhoud aan bijvoorbeeld de tuin is een extra zorg.

Een woning leegruimen betekent dat alle roerende zaken uit de woning worden geruimd. Vervolgens moet deze bezemschoon opgeleverd worden. Dit kunt u zelf doen of u kunt dit uitbesteden. Het is ook mogelijk om enkel een deel zelf te doen. Een woningontruiming bestaat namelijk uit verschillende facetten. Zo kunt u de boedelruiming zelf doen, maar schoonmaken en/of herstelwerk uitbesteden.

Wij kunnen u helpen bij de oplevering van de woning. Wij kunnen alles uitvoeren of enkel een deel. Zo kunt u ons bijvoorbeeld inhuren om enkel de woningontruiming te doen of enkel de herstelwerkzaamheden. Wij leveren een totaaloplossing, waardoor we maatwerk kunnen bieden. Naast reguliere woningontruimingen verzorgen we ook specialistische ontruimingen, zoals het leegmaken van een ontmantelde hennepplantage.

Gratis offerte aanvragen via email. Of gewoon even bellen 077 851 11 13.

Venray ligt op een steenworp afstand van ons, hierdoor kunnen we snel en efficiënt te werk gaan. Wij geloven in een regionale aanpak. Niet alleen hebben we binding met Venray, maar we kunnen ook snelle handelen en tegen een betere prijs werken dan ontruimingsbedrijven die landelijk te werk gaan.

Daarnaast hebben wij verschillende lokale partners die ingezet kunnen worden om een woningontruiming op een vlekkeloze en effectieve manier uit te kunnen voeren.

We hebben 20 jaar ervaring met ontruimen van woningen in de provincie Limburg, waaronder Venray. Als u een huisontruiming wil uitvoeren dan schroom dan niet om eens contact met ons op te nemen om uw situatie te bespreken.

Een eventueel bezoek aan de woning voor het opmaken van een gratis offerte is kosteloos.

Heeft u vragen of wilt u advies? Schroom dan niet om ons te bellen: 077 851 11 13. Als u liever antwoorden ontvangt via email dan kan dat natuurlijk ook. Gebruik dan ons contactformulier of stuur gewoon direct een email naar: info@woningontruiming-limburg.nl

woningontruiming Venray

De voordelen van een woningontruimer

Woningontruimers kunnen u veel werk uit handen nemen en een gehele of gedeeltelijke woningontruiming in Venray uit handen nemen. Een woningontruiming kan uit meerdere onderdelen bestaan. Zo kan een woningontruimer ook aanvullende diensten verlenen, zoals herstelwerk. Dit laatste kan erg handig zijn als er bijvoorbeeld ook vloerbedekking uit de woning gehaald dient te worden. Een woningontruimer kan ervoor zorgen dat een woning oplever gereed gemaakt, zodat u de woning zorgeloos aan de verhuurder kunt overdragen. Bij een koopwoning kunt u de woning dan zorgeloos in de verkoop plaatsen.

Ontruimers hebben nog meer voordelen. Alle voordelen kunt u hieronder in een overzicht terugvinden.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Een woningontruimer ruimt uw woning rap en effectief
  • De woningontruiming wordt geheel uit uw handen genomen
  • U krijgt een vergoeding voor bepaalde spullen
  • De meubels en huisraad wordt op een verantwoorde manier afgevoerd
  • U heeft een aanspreekpunt, waarmee u alles kunt regelen
  • De huisraad en meubels wordt op een respectvolle manier weggehaald en behandelt
  • De gebeurtenis is minder emotioneel voor uzelf

Direct naar:

Volledige woningontruiming of maatwerk!

Wilt u maatwerk dan is dat mogelijk. U kunt ons inhuren voor enkel het boedelruimen, maar wij kunnen bijvoorbeeld ook schoonmaken. Alle diensten die wij aanbieden zijn afzonderlijk in te huren of een combinatie van diensten. De keuze ligt geheel bij u. Wat doen jullie zelf en wat willen jullie uitbesteden. In de afgelopen 25 jaar zijn we steeds meer extra werk gaan verrichten voor opdrachtgevers. Alles omtrent woningontruiming. Daardoor hebben we veel kennis en ervaring omtrent huishoudsopheffingen ontwikkeld. Zo’n beetje als het fysieke werk dat komt kijken bij het leeg opleveren van een woning kunnen wij uitvoeren. De vraag om extra werk te doen is steeds belangrijker geworden. Tevens is er naast boedelruiming steeds meer vraag gekomen naar extra diensten, zoals herstelwerk en kleinsloopwerk.

Ontruimen is steeds complexer en professioneler geworden, waardoor we ontruimingsvarianten hebben ontwikkeld. Zo hebben we een variant die spoedontruiming heet. De naam welke je ook een containerbegrip kunt noemen is hetzelfde als een normale woningontruiming. Het enige verschil is dat deze met spoed uitgevoerd wordt. Het lijkt simpel, maar je moet je als ontruimer toch instellen op deze spoedvariant. Een variant waar meer specialisme bij komt kijken is het ontruimen van een hennepplantage. Verderop kunt u meer lezen over ontruimingsvarianten.

Wat kost een woningontruiming in Venray

woningontruimer Venray

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is nagenoeg niet mogelijk om een prijs af te geven op summiere informatie. Om een passend voorstel te doen voor een woningontruiming in Venray hebben we informatie nodig. Zo is het belangrijk om te weten hoeveel en welke spullen er in de woning staan. Bij het opmaken van een voorstel kijken we ook naar bruikbaarheid en of er spullen bijzitten waar wij een compensatie voor kunnen geven. De compensatie wordt in mindering gebracht op de totale kosten van de opdracht.

De prijs van een ruiming wordt bepaald door onderstaande factoren:

  • Eventueel klein sloopwerk
  • In originele staat terugbrengen van woning
  • Type woning of pand (b.v. appartement zonder lift)
  • Transport en rijkosten
  • Hoeveelheid en type afval
  • Mate van herbruikbaarheid van spullen
  • Meubels en huisraad waarvoor compensatie gegeven kan worden

Wij zijn een lokaal bedrijf, hierdoor kunnen we effectief en kosten efficiënt te werk gaan. Offreren voor een woningontruiming is gratis en vrijblijvend, maar ook de rijkosten bij een eventuele opdracht zijn laag. Puur en alleen omdat we een lokale onderneming zijn. Wij hoeven immers geen honderden kilometers af te leggen. Dat scheelt al uren en transportkosten. Deze worden uiteindelijk door u betaald en omdat we deze laag willen houden richten wij onze pijlen op Limburg, waaronder ook de gemeente Venray valt.

Is er iets niet duidelijk trek dan aan de bel. Of sterker nog bel ons gewoon op. Wij staan u dan netjes te woord. In sommige gevallen vragen we om meer informatie welke u kunt toesturen via email. Afhankelijk van uw situatie komen we ook gerust even langs om te kijken naar de woning. Daarna kunnen wij een passend voorstel doen.

Kostenoverzicht per type woningontruiming

Om toch een bepaald beeld te schetsen over de kosten hebben wij een kostenoverzicht gemaakt. Deze geeft per type woning weer wat de minimale en de maximale kosten zijn die u kunt verwachten. Dit kostenoverzicht is gebaseerd op gemiddelde opdrachten die we in het verleden hebben uitgevoerd.

Type woning Prijs
Zorgkamer / Seniorenkamer 150 - 350
Seniorenwoning 150 - 500
Woning met 1 of twee kamers 175 - 550
Eengezinswoning 500 - 1650
Grote woning met 3 kamers of meer 650 - 1900
Garage, berging of schuur 75 - 350
Zolder of kelder 75 - 350

Voor de uitvoering van een boedelruiming hanteren wij wel transportkosten. Transportkosten zijn de laagste in onze branche, omdat we enkel in onze eigen regio werken.

Mogelijk zijn er spullen waarvoor wij een compensatie kunnen geven. Hierdoor worden de totale kosten lager.

Prijsopbouw

In de schijfdiagram hieronder vindt u de prijsopbouw van een gemiddelde boedelruiming. In sommige gevallen vallen bepaalde kosten hoger of juist lager uit ten opzichte van andere kosten.

Afval 27% Arbeid 60% Transport 3% Extra diensten 10% Afval Arbeid Transport Extra diensten

Gratis bezichtiging en offerte

Een bezichtiging en het opmaken van een offerte is geheel gratis. Voor de duidelijkheid: géén rijkosten, administratie kosten of enige andere verplichtingen.

Voor het bezichtigen van een woning in Venray om vervolgens een passende offerte op te maken kunt u een afspraak met ons maken.

Snelle en professionele woningontruiming in Venray|

Wij geven een compensatie voor verkoopbare spullen. Vraag vandaag GRATIS uw offerte aan.

gratis offerte aanvragen of bel 077 851 11 13

Hoe werkt de compensatieregeling bij een boedelruiming

Er steeds meer vraag voor het opkopen van inboedel. Dit komt, omdat we vol zitten met spullen. Zo hebben de meeste nabestaanden geen interesse in de inboedel van hun overleden familielid. Vaak is de boedel gedateerd en hebben ze zelf eigenlijk alles al. De goede spullen kunnen weliswaar nog verkocht worden, maar velen vinden het fijn spullen met waarde ineen keer te verkopen. Dit kan bij verschillende woningontruimers zo ook bij ons. Het is wel zo dat een ontruimer dit enkel doet in combinatie met een woningontruimingsopdracht. De spullen met waarde wordt een compensatie voor gegeven en deze wordt verrekent met de kosten van de opdracht. Hiermee worden kosten gedekt.

Spullen ineen keer verkopen is fijn, omdat je dan zelf niet elk item moet verkopen. Er is meestal al weinig tijd en dat scheelt een hoop tijd en moeite. Vaak verblijven de spullen die verkocht worden ook in de woning van de overleden persoon. In dat geval moet je telkens vreemde mensen in een onbewoonde woning toelaten. Afgezien van het op en neer reizen brengt dit ook nog risico’s met zich mee. Kwaadwillende mensen zouden achteraf ook op een ongeoorloofde manier de spullen kunnen komen halen.

Het bod op de spullen is altijd iets lager dan de verkoopwaarde. De reden hiervoor heeft te maken met verkoopkosten, opslag, handeling en risico’s.

De voordelen als u inboedel verkoopt is dat u er zelf geen hand aan hoeft te leggen. Met andere woorden wij zorgen dat de spullen uit de woning worden gehaald en dat deze weer een goede nieuwe plek krijgen. Daarnaast bent u ineen keer van alle spullen af.

Wat gebeurt er met de spullen?

Niemand wil dat de spullen van een dierbaar overleden persoon respectloos worden behandeld tijdens een woningontruiming. Daarom ziet u ons zelden spullen slopen of bijvoorbeeld uit het raam mieteren en in een afvalcontainer gooien. Helaas komt het maar al te vaak voor dat alles bruut gesloopt wordt. Daarnaast is het ook geen gezicht dat spullen van overleden personen op een slechte manier behandeld worden. Desalniettemin moeten wij soms ook spullen slopen als de spullen geen of nagenoeg geen waarde meer hebben. Wij bespreken dit altijd duidelijk met u. Dan weet u wat u kunt verwachten. Soms moeten meubels ook gesloopt worden, om de verhuiswagen op een effectieve manier te laden.

Naast respectvol handelen is discretie ook belangrijk. Zo laten we nooit derden ongeoorloofd in de woning of het perceel toe. Wij proberen ook altijd rekening te houden met de omgeving en de buurt. Zo gaan wij altijd in gesprek met mensen die vragen of opmerkingen hebben. Wij benaderen mensen altijd op een nette manier.

Wij proberen zoveel als mogelijk spullen te redden. Deze spullen gaan naar onze partners. Zij zorgen ervoor dat de spullen een nieuwe plek krijgen en worden hergebruikt. Zo komt bepaalde huisraad terecht bij mensen dit het goed kunnen gebruiken.

Andere spullen worden gescheiden afgevoerd naar een afvalverwerker. Door de gescheiden afvoer dienen de spullen als grondstof voor nieuwe producten. Zo doen de spullen er toch nog toe!

Samenwerking met partners

Het voordeel van samenwerking is waarde creëren voor betrokken partijen en in ons geval ook in zijn algemeenheid voor mens en milieu. Door spullen niet weg te gooien voorkomen we afval. Dit is vaak wenselijk bij nabestaanden. Tevens is het goed voor mens en milieu, omdat er voor de gespaarde spullen geen nieuwe producten hoeven te worden geproduceerd. Wij verlengen hierdoor de levensduur van bepaalde spullen.

Een goed voorbeeld is gereedschap. Vaak zijn dit ofwel elektrische apparaten of metalen items. Elektrisch gereedschap kan vaak nog dienen. Soms moet het gerepareerd worden en dat hoeft niet altijd lastig te zijn. Bij metalen gereedschap voorkom je dat deze bij een schroothandelaar terecht komen. Als wij dit zouden afvoeren naar een afvalverwerker dan komt dit in een metaalcontainer terecht. De inhoud komt uiteindelijk in een smeltoven terecht daar worden weer handige producten van gemaakt, maar wij staan toch voor langere levensduur. Daarom leveren wij de gereedschappen in bij geredgereedschap. Niet alleen verlengen we de levensduur van deze gereedschappen, maar ze gaan ook nog eens naar derde wereld landen, zodat zij letterlijk aan hun land kunnen bouwen.

Een ander voorbeeld zijn boeken. Deze worden ingeleverd bij een goed doel die deze om de zoveel tijd verkopen. De opbrengst gaat dan naar een goed doel.

samenwerking partners

Hoe verloopt een woningontruiming in Venray?

Als we een overeenkomst hebben dan maken we een afspraak om de woning leeg te ruimen en eventueel aanvullende werkzaamheden te verrichten. Meestal voeren wij een woningontruiming in Venray uit op doordeweekse dag. ’s Morgens bij aankomst in Venray op het adres van de te ontruimen woning open maakt u de deur open. Daarna gaan we beginnen met de woningontruiming. Meestal verlaat de opdrachtgever andere zaken afhandelen, zodat wij flink door kunnen pakken. Wij adviseren altijd om de woning voor een bepaalde periode te verlaten. Zo kunnen wij flink doorwerken en als u een emotionele binding heeft met de woning en/of de meubels en huisraad dan is het minder emotioneel.

Tijdens de woningontruiming kunnen we indien dat nodig is telefonisch contact met u houden. Zo kunt u ons bellen en wij u. Wij bellen enkel in gevallen als er iets onduidelijk is of als we iets vinden van waarde. Dit kunnen verschillende zaken zijn, zoals sieraden, maar ook bijvoorbeeld belangrijke documenten. Soms vinden wij ook fotoalbums of andere zaken waar wij van denken dat u ze op zijn minst even moet beoordelen. Deze houden we dan terzijde en overhandigen de spullen bij de oplevering.

Meestal zijn we binnen een dag klaar met de huisontruiming, maar soms kan het ook langer duren. Dit maken we van te voren duidelijk. Soms kunnen er ook onverwachte situaties ontstaan, waardoor we nog een dagdeel terug moeten komen.

Als we klaar zijn met de werkzaamheden dan nemen we contact me u op. U komt dan naar de woning en we gaan gezamenlijk de woning inspecteren. Zo voorkomen we dat er zaken zijn die niet opgelost zijn. We werken nauwkeurig en daar hoort een goede eindinspectie ook bij.

Dit is een samenvatting over hoe een huis ontruimen in Venray verloopt. Voor meer informatie en advies kunt u ons gewoon even bellen of e-mailen.

Wilt u weten hoe het ontruimen van een woning verloopt? Bekijk dan de video!

In de video worden voorbeeld getoond van verschillende werkzaamheden die voor kunnen komen bij een ontruiming

Woning leegmaken na verkoop

Anders dan bij een huurwoning hoeft u de woning niet leeg te maken voor een bepaalde datum. In principe is er geen deadline. Het is wel zo dat het de meeste mensen een woning snel willen verkopen. Soms gaat dat heel goed. Andere keren is dat weer lastiger. Met koopwoningen ben je afhankelijk van de huizenmarkt. Een woning moet je wel leegmaken na de verkoop. Dat is er opeens een deadline. Dat mag duidelijk zijn. Deze deadline is altijd bekend en u kunt daar dus op anticiperen. Het wel verstandig niet te lang met leegmaken te wachten.

Koopwoningen worden soms stapsgewijs leeggemaakt. Vaak wordt op advies van de makelaar tijdens de verkoop periode namelijk geadviseerd om deze gemeubileerd in de verkoop te plaatsen. Nadat de woning is verkocht wordt de restboedel ontruimt en wordt de hele woning leeggemaakt.

Een koopwoning moet op zijn minst ontruimt zijn voor de opleverdatum. Het is daarom belangrijk om dit goed te plannen. Wij ontruimen vaker woningen gefaseerd.

Soms moeten er ook bepaalde herstelwerkzaamheden verricht worden om een woning op de huizenmarkt aan te kunnen bieden. Bepaalde werkzaamheden verrichten wij ook. Als voorbeeld slopen we wel een houten gebouwtjes die in de tuin staan. Denk bijvoorbeeld aan een vervallen schuurtje. Dit soort werkzaamheden zijn vaak belangrijk om een woning beter te kunnen verkopen.

Oplevering van een koopwoning in Venray

Een spoedontruiming in Venray? Bel ons direct op!

Venray ligt op een steenworp afstand. Dat maakt een spoedontruiming in Venray alleen maar gemakkelijker voor ons om uit te voeren. Wij zijn namelijk binnen 20 minuten op locatie. Dit maakt het gemakkelijker om een snel en op zeer korte termijn te ontruimen. Woningontruimers werken van opdracht naar opdracht. Opdrachten duren doorgaans niet lang en kunnen daardoor vaak opdrachten tussendoor op zich nemen.

Wat is een spoedontruiming nu precies?

Ontruimingen die op korte termijn uitgevoerd dienen te worden. De reden voor een ruiming op korte termijn verschilt enorm. Zo kan voorkomen dat woning tot het laatste moment door iemand bewoond wordt en dat de eigenlijk eigenaar de woning op het allerlaatste moment moet leegruimen om de woning op tijd te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Dit is maar voorbeeld, maar er zijn veel meer situaties waardoor het nodig is om een spoedontruiming uit te voeren.

Als u een spoedontruiming in Venray op zeer korte termijn moet uitvoeren dan is het verstandig om niet te lang te wachten. Neem direct contact op met een woningontruimer en geef aan dat de woning met spoed ontruimt dient te worden. Wacht niet met het maken van een afspraak of verstrekken van informatie. Met informatie wordt bedoelt de omschrijving van de opdracht en foto’s. Geef ook aan wat de deadline wanneer de woning leeg moet zijn en vraag naar vervolgstappen die de ontruimer onderneemt met uw aanvraag. Het is belangrijk om duidelijk en direct te communiceren. De ontruimer dient namelijk ook de aanvraag te verwerken. Hoe meer u aandringt des te meer en sneller de ontruimer werkt.

Als u bij ons een aanvraag indient zullen we dit direct telefonisch of soms ook per email bespreken. Wij geven dan de vervolgstappen en of we de mogelijkheid hebben om de woning te ontruimen. Ook geven wij u duidelijk uitleg en mogelijk ook advies. Wij hanteren korte communicatie lijnen en alle betrokken partijen worden ingelicht. Hierdoor verloopt alles sneller en duidelijker.

Deze variant is bedoelt voor mensen die snel een woning leeggeruimd moeten hebben. We hebben echter vele andere ontruimingsvarianten, zoals een hennepplantage ontruimen.

Neem direct contact op als u met spoed een woning moet laten leegruimen.

Woning ontruimen na overlijden

woning ontruimen Venray

Vaak dient een huisontruiming na het overlijden van iemand te worden uitgevoerd door de kinderen of nabestaanden van de overleden persoon. Een woning ontruimen van een overleden dierbare kan een emotionele gebeurtenis zijn. Het is al fysiek zwaar om een woning te ontruimen, maar met de emotionele binding van de woning en de spullen is het extra zwaar.

Als u een ontruimer wil inhuren dan is het aan te raden om zoveel mogelijk spullen met een emotionele waarde uit de woning te halen. Uiteraard ook spullen met een flinke geldwaarde. Omdat er ook ontruimers zijn die inboedel opkopen is het verstandig om goed na te denken over welke spullen u misschien wel wil laten staan. U kunt namelijk voor bepaalde spullen een vergoeding krijgen welke in mindering worden gebracht op de totale kosten. Als voorbeeld: stel er staat nog goed witgoed in de woning van de overledene. In dat geval zijn nabestaanden vaak geneigd om deze bijvoorbeeld af te geven aan af te geven aan een goede kennis of buur, maar hiervoor kunt u mogelijk ook een vergoeding krijgen van de woningontruimer. Dit is uiteraard een scenario en die komen we regelmatig tegen. Uiteraard is dit anders bij familieleden. Als u dit blij kunt maken met een koelkast of wasmachine dan is dat uiteraard anders. Wilt u inboedel op laten kopen zorg er dan voor dat u met een woningontruimer werkt die dit aanbiedt. Er zijn namelijk ook ontruimers die dit niet doen.

Wij geven ook een compensatie voor spullen met enige waarde. Dit betekent niet dat we voor alles geld geven. Gedateerde spullen zijn weliswaar vaak nog bruikbaar, maar is nagenoeg geen vraag naar. Dit soort spullen zitten in het midden segment. Deze spullen moeten weg en wij proberen er altijd voor te zorgen dat deze via onze partners bij minderbedeelden terecht komen. Zo zorgen we ervoor dat we de spullen langer gebruikt worden. Dit is in de breedste zin van het woord goed voor mens en milieu.

Als erfgenamen bent u verplicht om alles omtrent de overleden dierbare af te handelen. Dit betekent onder andere dat u een huurwoning leeg moet opleveren voor het einde van de tweede maand naar overlijden. Bij zorgkamers is dit weer anders. Een woning ontruimen is net iets anders dan een zorgkamer leegmaken. Deze moet namelijk vaak al na enkele dagen leeggeruimd zijn. Als het een koopwoning betreft dan heeft in veel gevallen meer tijd. Ook is hier vaak een andere situatie aan de orde. Soms gaat een familielid de woning overnemen. Dit kan ook met inboedel zijn. In principe kunt u zelfs een woning met de gehele inboedel verkopen. De meestal erfgenamen zullen echter in de situatie zitten dat de woning verkocht wordt een derde partij via een makelaar.

U kunt de woning zelf leegruimen, maar u kunt dit ook uitbesteden. Het grote voordeel is dat deze zorg geheel bij u wordt weggenomen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust telefonisch of per email contact met ons op.

Schoonmaken woning na overlijden

Het is heel normaal dat de woning van een overleden persoon vaak niet geheel schoon meer is. Dit komt vaak voor bij mensen die langere tijd ziek zijn geweest, voordat ze stierven. Ook als ze thuiszorg hadden is het huishouden niet meer optimaal geweest voor een kortere of langere periode. Thuiszorg houdt ook enkel en alleen de belangrijkste zaken schoon. Ze gaan niet onder elke kast stofzuigen en doen ook geen grote schoonmaak. Dit is uiteraard ook begrijpelijk, want dan de zorg te duur zijn.

Als de boedelruiming heeft plaatsgevonden dan zie je pas echt wat de situatie is. Soms valt het mee en andere keren is de woning links en rechts toch wel vies en moet er schoongemaakt worden.

Het schoonmaken van een woning wordt vaak door de nabestaanden zelf gedaan. Als voorbeeld: de boedelruiming wordt uitgevoerd door ons en het schoonmaken doet men dan zelf. Dit is ook niet vreemd dat er hiervoor gekozen wordt. Een woning die leeg is kan namelijk relatief gemakkelijk schoongemaakt worden.

Sommige opdrachtgevers besteden dit echter wel graag uit aan ons. Soms kan men zelf de woning niet schoonmaken en soms wordt er ook gekozen voor het gemak. Het is namelijk fijn als alles voor u geregeld wordt. Dan is fysieke werk van de oplevering in elk geval gedaan en heeft u daar in ieder geval geen zorgen meer over.

Omdat wij maatwerk leveren kunt u ons ook enkel inhuren voor het schoonmaken van de woning. Soms werken nabestaanden namelijk andersom. Ze ruimen zelf de boedel en willen het schoonmaken van de woning van de overleden persoon uitbesteden.

Neem direct contact op als u vragen heeft of meer informatie wil. Dit kan telefonisch, maar ook per email.

schoonmaken woning na overlijden

Ontruimingsvarianten

In de loop der tijd zijn er ontruimingsvarianten ontstaan. Sommige ontruimingen wijken sterk van elkaar af en hebben hun eigen eigenschappen die nadrukkelijk anders zijn. Hierdoor hebben wij ze bepaalde namen gegevens om duidelijkheid te geven waar het om gaat. Zo heb je bijvoorbeeld een hennepplantage ontruiming. U kunt zich wellicht voorstellen dat dit een stuk anders verloopt dan een normale huisontruiming. Hiervoor hebben we ook andere competenties en materieel nodig om een dergelijke ruiming uit te voeren. Als voorbeeld heb je bij een wietontruiming vaak de maken met potten met potgrond. Deze lekken vaak water met potgrond en je moet er dus voor zorgen dat dit niet overal in het huis terecht komt. Dit is enkel een klein voorbeeld, maar het verduidelijkt waarschijnlijk wel dat er vaak flinke verschillen zijn bij ontruimingen.

Wij behandelen alle ontruimingstypes hieronder:

Huisontruiming in Venray

Een woningontruiming is in wezen hetzelfde als een huisontruiming in Venray. Het is wel zo dat je bij een huisontruiming eerder spreekt van enkel en alleen het leegruimen van een woning zonder aanvullende diensten. Bij een woningontruiming worden vaak ook aanvullende diensten geleverd. Dit soort aanvullende diensten zijn meestal herstelwerkzaamheden. Wat er hersteld moet worden is in de regel wel duidelijk. Het zijn meestal defecte zaken die gerepareerd moeten worden, maar het kunnen ook aanpassingen zijn van de woning die weggehaald moeten worden. In welke mate de woning teruggebracht moet worden in de originele staat wordt bepaald door wetgeving, afspraken tussen verhuurder en huurder en wat de verhuurder eist. Soms kan een verhuurder ook aanpassingen accepteren, omdat deze in zijn algemeenheid een verbetering van de woning. Zeker als de aanpassing een hogere huur betekent zal de verhuurder de aanpassing accepteren.

Als voor een huisontruiming in Venray staat dan kunt dit op verschillende manieren oplossen. U kunt dit zelf uitvoeren door alle spullen uit te zoeken. Deze vervolgens te verkopen, weggeven en weggooien. Dit laatste geldt voor spullen niemand meer wil. In elke woning zijn er ook spullen aanwezig die als afval gezien kunnen worden. Denk bijvoorbeeld simpele dingen, zoals oude administratie, kladblokken, pennen, kaarten, bepaald glaswerk etc. Veel huishoudens hebben enorm veel van dit soort spullen.

U kunt een huisontruiming uiteraard ook uitbesteden aan een professionele ontruimer, zoals wij. Wij ruimen huizen snel en effectief. Daarnaast houden we rekening met de spullen. In de zin van dat we er netjes mee omgaan. Ook vinden we het belangrijk om discreet te zijn. Dit betekent o.a. dat we niemand anders dan uzelf en aangewezen personen tijdens de huisontruiming in de woning toelaten. Niemand heeft zonder goede reden namelijk iets te zoeken in een woning. Vooral netjes werken is voor ons belangrijk. Wij gebruiken in de regel ook geen afvalcontainers. Dit kan in sommige ernstigere situaties, zoals woningen van hoarders, waar woningen overvol staan met waardeloze spullen die verzameld zijn. Ook bij grotere projecten is het vaak nagenoeg onmogelijk om niet met afvalcontainers te werken. Dit wordt uiteraard duidelijk gemaakt bij de bezichtiging.

Wilt u een huisontruiming uitbesteden, maar heeft u nog vragen of zijn zaken onduidelijk neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch als ook per email.

Moet u een huisontruiming uitvoeren in Venray?|

Wilt u een hiervoor een ontruimer inhuren? Bel of mail dan voor advies en GRATIS offerte.

offerte aanvragen of bel 077 851 11 13

Boedelruiming in Venray

Als u een boedelruiming moet uitvoeren in Venray dan spreekt men eigenlijk van een enkel van het weghalen van inboedel plus huisraad uit een huis. Daar horen uiteraard ook alle andere roerende zaken bij. Bij boedelruimingen wordt na het weghalen van de inboedel enkel de vloeren geveegd. Dit noemen we bezemschoon opleveren. Dit betekent dat alle vloeren, raamvitrage, lampen en overige aanpassingen blijven zitten. Soms zijn die er niet en/of is er geen noodzaak om ze weg te halen. Als dit wel moet gebeuren spreken we van een woningontruiming met extra diensten. Dit noemen we herstelwerk en moet uitgevoerd worden om aan de opleveringseisen te voldoen van de verhuurder.

Bij koopwoningen komen boedelruimingen vaker voor, omdat koopwoningen meestal gestoffeerd verkocht worden. Hier hoeven eigenlijk geen spullen weggehaald te worden, zoals de vloer, gordijnen etc.

Een boedelruiming is in de regel goedkoper, want er hoeven geen extra werkzaamheden verricht te worden.

Er zijn ook mensen die de extra werkzaamheden zelf verrichten en de boedelruiming door ons laten doen. Mensen kiezen hiervoor, omdat ze niet weten ze met de spullen heen moeten en ze ook geen transport hebben om dit uit te voeren. Ook is het soms fysiek te zwaar voor de opdrachtgever om dit zelf te doen.

U kunt ons inhuren voor de alle ontruimingswerkzaamheden, maar ook enkel voor bepaalde onderdelen. Zo kunt u ons inhuren om enkel de boedelruiming uit te voeren, maar ook om bijvoorbeeld de woning te poetsen.

boedelruiming in Venray

Inboedel ontruimen

Als we ingehuurd worden om enkel de inboedel te ontruimen dan beperkt zich dat door enkel alle meubels, huisraad en roerende zaken uit de woning te halen. Aanvullende werkzaamheden worden dan niet verricht. Een inboedel ontruimen komt vaak voor bij bijvoorbeeld een zorgkamer. Deze is geheel gestoffeerd en dient ook zo opgeleverd te worden. Je hoeft dan enkel de inboedel uit de zorgkamer te halen.

Dit komt ook voor bij andere type ontruimingen. Dit ligt geheel aan uw situatie. Als in interesse heeft om dit uit te besteden dan kunt u een ontruimer inhuren. Deze zorgt ervoor dat alle spullen ofwel een nieuwe plek krijgen via bepaald partners of dat de spullen op een nette en verantwoorde manier afgevoerd worden naar een afvalverwerker. De spullen worden dan gescheiden aangeboden en daardoor bespaar je op afvalkosten, maar wat wellicht belangrijker is dienen de spullen ook als nieuwe grondstof voor nieuwe fabricaten.

Wilt u ons inhuren, maar u heeft nog vragen of wilt meer informatie neem dan gerust contact op. U kunt telefonisch en via email bereiken.

Inboedel opkopen in Venray

Als u enkel inboedel heeft dat u wil laten opkopen dan is het verstandig om contact op te nemen met een inboedel opkoper. Dit raden we aan als u inboedel heeft waar veel vraag naar is en/of als deze van hoge kwaliteit is. Als ontruimingsbedrijf kopen wij enkel inboedel op in combinatie met een ontruimingsopdracht. Meestal is dit het geval als een klein deel van de inboedel nog enige waarde heeft.

De waarde van de inboedel wordt in mindering gebracht op de totale kosten. Waar wij een vergoeding voor geven ligt puur aan de inboedel zelf. Wij bekijken de spullen en geven dan aan voor wat we een vergoeding willen geven. Daarna kunt u bepalen of u met ons voorstel akkoord gaat.

Als u hoogwaardige boedel heeft dan is het mogelijk verstandig om contact op te nemen met een veilinghuis. Deze komen meestal de boedel bezichtigen en geven aan wat ze voor u kunnen veilen.

Inboedel opslag

We maken vaker mee dat mensen de inboedel of delen ervan willen houden. Ze hebben er dan een persoonlijke bestemming voor in gedachte. Meestal ruimen we een deel van de inboedel welke naar onze partners of naar een afvalverwerker gaan. De inboedel die de opdrachtgever wil bewaren wordt dan verhuisd naar de woning van de opdrachtgever of een andere locatie. Zo wordt vaak gebruik gemaakt van mini-opslag. Dit zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in opslag voor o.a. particulieren. Dit laatste is handig als u nog niet zeker weer waar u heen moet met boedel.

Er zijn veel van dit soort bedrijven en die liggen meestal in de buurt van de te ontruimen woning, maar uiteraard ook bij u zelf in de buurt.

Wij adviseren wel altijd om niet te lang te huren bij een mini-opslag faciliteit, want de kosten kunnen flink oplopen. Daarnaast dient u zelf een verzekering te nemen. Meestal vergoeden inboedelverzekeraars ook boedel die is opgeslagen. Het daarom verstandig om dit even te controleren bij uw verzekeraar.

Herstelwerzaamheden woning

Bij huishoudensopheffingen wordt naast woningontruiming vaak ook herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Vaak moeten veranderingen aan een huurwoning weggehaald worden, zodat deze voldoet aan de opleveringseisen van de verhuurder. Soms moeten bepaalde zaken weggehaald worden om de woning weer originele staat terug te brengen. Het is verstandig om goed uit te zoeken welke zaken wel en welke niet weggehaald hoeven te worden. Soms zijn er namelijk afspraken gemaakt met de verhuurder en dan mogen ze blijven zitten. Sommige verhuurders proberen wel proberen wel te eisen om zaken weg te halen, maar dat hoeft niet altijd.

Tot ongeveer 20 jaar geleden moest een woning te allen tijde in de originele staat teruggebracht worden als de verhuurder dit eiste. Dit is nu heel anders. Zolang er maar goedkeuring is geweest van de verhuurder hoeft u een aanpassing niet weg te halen.

Herstelwerk, maar ook klein sloopwerk kunt u naast huisontruiming ook uitbesteden aan ons.

De meest voorkomende herstelwerkzaamheden die wij verrichten zijn:

  • Vloerbekleding verwijderen
  • Lampen afhalen
  • Kroonsteentje plaatsen
  • Gaten dichten in muren en plafond
  • Gordijnen weghalen

Ander herstelwerk dat minder vaak voorkomt:

  • Sloten vervangen
  • Schilderen/texen
  • Behang papier verwijderen
  • Stucwerk repareren
  • Rolluiken weghalen
  • Zonneschermen verwijderen
  • Overige zaken

Naast herstelwerkzaamheden verrichten we ook bepaald sloopwerk. Soms spreek je niet meer van het weghalen of wegnemen van zaken, maar eerder van sloopwerk. Zo breken we ook regelmatig bouwwerkjes af, zoals een schuurtje.

Wij zijn ook in te huren voor enkel herstel- of sloopwerk.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten, maar u heeft nog vragen of wilt meer informatie neem dan gerust contact op. U kunt telefonisch en via email bereiken.

herstelwerkzaamheden na huisontruiming

Schoonmaken van een woning

Schoonmaken van een woning zal u niet onbekend in de oren klinken. We doen dit in de regel allemaal. We houden onze woning schoon. Het is echter zo dat als we meubels verplaatsen dat het erachter vaak vies is. Dit zien we ook bij een woningontruiming. Nadat de woning is geruimd komen er aardig wat plaatsen tevoorschijn die schoongemaakt dienen te worden.

Dat is niet vreemd. Zeker als er ook ouderen als laatste in de woning hebben geleefd dan wordt er vaker achterstallig onderhoud ontdekt. De meeste nabestaanden of woningverlaters maken zelf de woning schoon. Toch bieden wij deze service aan, omdat er toch relatief veel vraag naar is. Er zijn verschillende redenen waarom opdrachtgevers kiezen om dit uit te besteden aan ons. Allereerst is het een eis van de verhuurder dat een woning schoon wordt opgeleverd. Bij koopwoningen is het geen eis, maar is het normaal deze schoon te koop aan te bieden. Potentiële kopers kopen namelijk eerder een propere woning.

Als u zelf niet instaat bent om een woning schoon te maken of u wilt dit gewoonweg uitbesteden dan kunt u ons daarvoor inhuren. Wij bieden dit ook als een aparte service aan.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of meer informatie wil. Dit kan zowel telefonisch als per email.

Wilt u een boedelruiming laten uitvoeren door een professional?|

Wij zijn snel ter plekke en kunnen een ontruiming op korte termijn uitvoeren in Venray.
Bel 077 851 11 13 of

gratis offerte aanvragen

Seniorenverhuizing

seniorenverhuizing in Venray

Een seniorenverhuizing is toch gewoon een normale verhuizing? Ja dat klopt, alleen wordt er bij een seniorenverhuizing meer rekening gehouden met de senior. Een senior is vaak hulpbehoevend en is vaak fysiek niet meer zo sterk. In combinatie met een verhuizing van een reguliere woning naar een seniorenwoning of zorgwoning is dit een te zwaar project. Zeker nu dat mensen zolang mogelijk thuis wonen komt een verhuizing waarbij extra hulp nodig is steeds vaker voor. Vandaar dat men dit een seniorenverhuizing noemt. Dit type verhuizing is de laatste jaren flink komen opzetten.

Uiteraard kunnen normale verhuisbedrijven dit werk ook. Sterker nog die zijn nog beter in het verhuizen van een senior. Ze weten zich ook goed op dit soort situaties aan te passen en weten wat deze doelgroep zoekt. Het grote verschil met woningontruimers is dat deze ook gespecialiseerd zijn om de restboedel af te voeren. Woningontruimers hebben veel diensten die toegespitst zijn op woningverlating en huishoudensopheffing. Dit heeft ervoor gezorgd dat er ontruimers zijn die een totaalpakket willen aanbieden en is dus seniorenverhuizingen bijgekomen.

Bent u geïnteresseerd in de dienstverlening seniorenverhuizing neem dan direct telefonisch of per email contact op.

Zorgkamer ontruimen

Deze variant van boedelruiming heet “zorgkamer ontruimen”. Een zorgkamer is een kleine woning of kamer in een zorgcomplex. Hier wordt de bewoner verzorgd door het personeel van het zorgcomplex. Hier wonen vaak mensen die een hoge leeftijd hebben en derhalve is dit ook meestal de laatste woonplek, voordat ze overlijden.

Zorgkamer zijn meestal summier gemeubileerd. Dit komt omdat er weinig ruimte is en dat de ruimte enkel functioneel is ingericht wordt.

Het verschil met een reguliere woning is dat dat een zorgwoning snel opgeleverd moet worden. Zo heeft men vaak nog minder dan een week de tijd om een zorgwoning leeg op te leveren.

Omdat er weinig spullen staan kan men een zorgkamer snel ontruimen. Toch kunnen er vaak te veel spullen in staan om zelf te ontruimen. In dat geval kunt u gebruik van maken van een ontruimingsdienst.

Indien u een ontruimingsdienst wil inhuren kunt u gerust een contact met ons opnemen.

Dit kan telefonisch als ook per email.

Bezemschoon opleveren van een woning

Bezemschoon opleveren

Nadat een woning leeggemaakt is moet men de woning ook bezemschoon opleveren. Dit betekent eigenlijk precies wat het zegt. De vloeren van de woning wordt gekeerd. Uiteraard doet men dit meestal met een stofzuiger. Soms wordt met bezemschoon opleveren ook bedoelt dat men ook de stoffering van de woning verwijderd. Dit kom veelal voor bij huurwoningen van woningcorporaties.

Elke verhuurder heeft zijn eigen voorwaarden. Uiteraard is er ook wetgeving en regels omtrent het opleveren van een huurwoning. Bij een inspectie van de verhuurder wordt vaak duidelijk wat er precies moet gebeuren.

Het is dan ook verstandig om bij woningverlating van een huurwoning zo snel mogelijk een voorinspectie te laten doen. In het voorinspectierapport staat precies wat u moet doen. Het is echter wel zo dat u ook kritisch moet blijven. Soms worden er zaken geëist die helemaal niet nodig zijn om uit te voeren. Probeer dan ook altijd een deal te maken die voor uzelf ook goed uitkomt.

Wilt u een woning laten leegmaken en bezemschoon laten opleveren neem dan gerust contact op met ons. Dit kan telefonisch of per email.

Ondersteuning bij woning opruimen in Venray

Veel mensen zijn opzoek naar hulp bij het opruimen van een woning. De redenen hiervoor kunnen verschillend zijn. Sommige mensen hebben te weinig tijd en discipline om een woning op te ruimen. Vaak gaat het ook om een bepaalde ruimte. Soms ook om meerdere ruimtes. De spullen staan vaak letterlijk en figuurlijk in de weg. Als de spullen opgeruimd zijn dan voelt dat ook goed. Dit weten mensen, maar het blijft vaak moeilijk om afstand te doen van spullen. Vaak denk je dat je de spullen misschien nog een keer kunt gebruiken, maar er is vaak ook een emotionele binding. Bij veel spullen is er ook een verhaal en daarnaast heb je er uiteraard ook geld voor betaald. Als het om spullen gaat waarvoor je bijvoorbeeld gespaard hebt dan is dat extra moeilijk. Deze spullen zijn nagenoeg waardeloos geworden, doordat ze gedateerd zijn, zoals een (ouder) TV. Je weet dit wel, maar toch is het lastig om er afstand van te doen. Als je dezelfde TV van een ander moet beoordelen dan zou je gemakkelijk zeggen dat deze waardeloos is.

Dit soort emoties hebben veel mensen bij spullen. Misschien is dit ook voor u herkenbaar.

Het lastige is om deze spullen zelf op te ruimen. Niet alleen is het lastig om afstand te doen, maar ook het fysiek wegnemen en weggooien of herbestemmen van spullen an sich al een opgave. Het is dan ook handig om ondersteuning te krijgen. Dit hoeft niet per se van een professional te zijn, maar kan ook iemand zijn uit je eigen kringen. Vraag dan wel iemand die niet te dicht bij je staat. Die is namelijk beïnvloedbaar door jouzelf. Een persoon met een redelijk afstand reageer je ander naartoe, waardoor je er eerder iets van aanneemt.

Wil je wel ondersteuning hebben bij het opruimen van een woningontruimer dan kan dat uiteraard ook. Jij geeft aan wat wel en niet weg kan en de woningontruimers voeren het uit. Het lastigste deel is bepalen wat wel en niet weg kan.

Als spullen weg zijn dan ben je ze al heel snel vergeten.

Wil je ondersteuning neem dan contact met ons. Dit kan telefonisch als ook per email.

Zolder opruimen

Een zolder is vaak lastig om op te ruimen, omdat deze in de meeste gevallen lastiger te bereiken is dan andere ruimtes. Het is niet alleen de enige ruimte die het hoogst gelegen is, maar vaak is de toegang ook lastiger dan andere ruimtes. Zo heeft een zolder vaak een vlizotrap. Sommige zolders hebben vaak zelfs enkel een zolderluik met een lastig te gebruiken trap. Hoe dan ook kan dit al een obstakel zijn om de zolder op te ruimen.

Een zolder is bij uitstek de opbergplek om de minst waardevolle spullen op te bergen. Vaak heeft men jarenlang spullen de zolder op liggen stouwen. Daardoor ligt deze vaak heel erg vol met allerhande spullen, waarvan je vaak niet meer weet dat je ze nog hebt.

Voor veel mensen is het een wens om deze leeg te ruimen. Niet alleen heb je dan weer ruimte die je voor andere doelen kan gebruiken. Wellicht voor waardevollere spullen, maar soms ook om de ruimte voor heel iets anders te gebruiken. Ook zijn er mensen die de zolder graag opruimen om zich voor te bereiden op een woningverlating. Dit doen mensen vaak rond de pensioenleeftijd. Zo ontlasten ze zichzelf, maar ook eventueel nabestaanden.

Het opruimen van de zolder is een fysiek zware klus. Ook kan het een emotionele gebeurtenis zijn. Mensen besteden dit ook vaak uit aan een ontruimer.

U kunt ons hiervoor inschakelen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan contact op. Dit kan op verscheidene manier, zoals telefonisch maar ook per email.

rommelige zolder opruimen

Garage of schuur leeghalen

Een garage of schuur wordt vaak gebruikt om spullen te stallen. Soms zijn er zoveel spullen opgeslagen dat men de op een gegeven moment wel moet leeghalen. Eigenlijk is een schuur of garage bedoelt voor bepaalde spullen op te bergen, maar mensen gebruiken ze vaak ook voor opslag van spullen die hier eigenlijk in horen. Het is lastig om precies aan te geven wat er hoort te staan, want uiteindelijk is dit onderhevig aan een mening. Maar laten we ervan uit gaat dat de schuur maar ook een garage bedoelt is om op zijn minst de auto en/of fietsen te staan. Daarnaast dient het voor opslag van tuingerei, tuinmeubilair en gereedschap. Ook leeggoed en misschien ook de vuilcontainers. Voorkom opslag van te veel spullen die u niet vaak gebruikt, zodat u deze niet op een gegeven moment moet leeghalen.

Alle andere spullen die u hier wil opslaan zouden hier wil thuis kunnen horen, maar het is in elk geval belangrijk om er goed over na te denken. Wildgroei van allerhande spullen is in elk geval nadelig. Niet alleen kunt u de ruimtes dan niet meer gebruiken voor de eigenlijke doeleinden, maar u weet op een geven moment niet meer wat u allemaal voor spullen heeft opgeslagen en moet u de schuur of garage wel leeghalen.

Opgeruimd houden is het beste, maar als het kwaad al is geschied dan is het verstandig om deze op te ruimen en opnieuw te organiseren.

Als u dit zelf niet kan of wil doen dan kunt u dit laten uitvoeren door en professional, zoals wij.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan contact op.

Tuin leeghalen en onderhoud plegen voor de oplevering

Als een koopwoning lang te koop staat dan is het nodig om onderhoud aan de tuin te plegen. Dit is noodzakelijk om de woning aantrekkelijk te houden voor potentiële kopers. Om dit werk dat periodiek uitgevoerd moet worden is het verstandig om de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Als men een woning in de verkoop plaatst dan wordt meestal de woning deels of gehele ontruimt. Soms deels, omdat gemeubileerd aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Of dit gebeurt ligt meestal aan de huizenmarkt. Ook zal een makelaar hier advies in geven. Een tuin zal echter altijd onderhoud nodig blijven hebben. Het is daarom verstandig om deze geheel leeg te ruimen en onderhoudsvriendelijk te maken. Dat betekent niet dat u direct planten, struiken en bomen moet verwijderen, maar deze bijvoorbeeld heel kort te snoeien, zodat u minder onderhoud heeft. Het laatste waar u op zit te wachten is dat u telkens onderhoud moet plegen. Soms kan wel verstandig zijn om bepaalde struiken of planten te verwijderen die vele onderhoud nodig hebben.

Als de woning verkocht is moet de tuin leeggehaald zijn. Hiermee wordt bedoeld alle roerende zaken die niet op de overname lijst staan. Verder moet de tuin ook enigszins op orde zijn.

Bij een huurwoning is de tuin een heel anders. Bij koopwoning bepaal je in principe in welke staat de tuin wordt aangeboden. Bij een huurwoning moet de tuin aan de opleveringseisen voldoen. Zo kan het zelfs zijn dat bepaalde bestrating weggehaald dient te worden. In algemeenheid is het altijd verstandig om met de verhuurder of woningcorporatie te overleggen voordat je een aanpassing aan de woning doet. Er komt altijd een einde aan de huurperiode en dan is het fijn als je niet te veel hoeft te doen om de woning op te leveren.

Naast woningontruimingen doen wij ook tuinen leeghalen en indien nodig onderhoud plegen.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Dit kan per telefoon of email.

Bedrijfsontruiming Venray

Bedrijfsontruimingen zijn in de loop der tijd erbij gekomen binnen ons assortiment van diensten. Dit was een logisch gevolg, omdat het aansluit op woningontruimingen en andere diensten die wij aanbieden. Een bedrijfsontruiming is vaak omvangrijker en ook specialistischer. Vaak komt er meer technisch werk bij kijken, zoals het demonteren van zaken.

Zo komt het vaak voor dat wij schappen, stellingen en andere opslagsystemen moeten demonteren. Daarnaast kan het vaak ook lastiger worden. Zo moet er ook wel eens sloop- en stripwerk verricht worden. Zo hebben we onlangs nog een bedrijfsontruiming in Venray uitgevoerd, waarbij we 100 meter winkelstellingen moesten demonteren en afvoeren.

De coördinatie van een bedrijfsontruiming kan een stuk lastiger zijn dan een reguliere ontruiming. Het is derhalve belangrijk dat u een bedrijf neemt die hiermee ervaring heeft. Zeker als u met deadlines werkt is het verstandig om niet zomaar in zee te gaan met het eerste beste bedrijf. Ook de prijsafspraken en manier van werken is belangrijk.

Omdat wij een relatief klein bedrijf zijn hebben we korte communicatielijnen. Zo weten alle betrokken vaak al snel wat de bedoeling is. Ook communiceren we helder, transparant en snel. Bovendien kennen we u goed, want we verdiepen ons in uw situatie. Hierdoor proberen we een geruststellende situatie te creëren bij u als opdrachtgever.

Staat u voor een bedrijfsontruiming en wilt u een professionele ontruimer inhuren? Neem dan eens contact op met ons. U kunt ons bellen, maar ook een email sturen met al uw vragen. Ook voor meer informatie over ons bedrijf of dienstverlening staan wij voor uw klaar.

bedrijfsontruiming Venray

Wist u dat u voor bedrijfsontruimingen ook bij ons terecht kunt?|

Wij zijn snel ter plekke en kunnen een ontruiming op korte termijn uitvoeren.
Bel 077 851 11 13 of

vrijblijvende offerte aanvragen

Afzonderlijke en extra diensten van ons ontruimingsbedrijf

Ons werk bestaat uit verschillende typen disciplines. Deze zijn allemaal gericht op woningontruiming. In principe leveren we alles diensten die het mogelijk maken om een woning of bedrijfspand oplevergereed te maken. Niet alle opdrachtgevers zijn op zoek naar en totaaloplossing. Soms willen ze ons ook inhuren om enkel een of meerder onderdelen uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn boedelruiming, herstelwerk, schoonmaken en vloerverwijdering.

Alle verschillende diensten hebben we al duidelijk omschreven op deze pagina. Wilt u ons inhuren voor een of meerdere van deze diensten leg dan contact met ons. Dit kan telefonisch, maar ook per email. eronder vinden.

Hennepplantage ontruimen

Een van de meest specialistische ontruimingsvarianten is “hennepplantage ontruimen”. De titel speekt voor zichzelf wij ontruimen wietplantage die ontmanteld zijn.

Veel mensen die een woning verhuren krijgen te maken met henneptelers die de woning misbruiken om wiet te kweken. Soms worden deze wietplantages ontdekt. De politie doet dan een inval en door justitie aangenomen bedrijf ontruimt de plantage dan gedeeltelijk. Naast de hennepplanten die vernietigd en meegenomen worden meestal ook de essentiële materialen meegenomen. Zo probeert men te voorkomen dat de henneptelers spullen opnieuw in gebruik kunnen nemen. Soms worden bepaalde materialen ook vernietigd, zodat ze onbruikbaar en niet meer verkoopbaar zijn.

De rest van de installatie dient door de huurder, maar meestal de verhuurder verwijderd te worden. Dit is niet een alledaagse klus. Zo staan er vaak honderden potten met potgrond of een ander groeimedium dat verwijderd dient te worden. Dit is fysiek zware klus. Ook moet de rest van de installatie verwijderd worden. Dit moet op een dergelijke manier gebeuren, zodat er zo min mogelijk extra schade aan de woning wordt verricht aan de woning. Als voorbeeld plaatsen hennepkwekers vaak houten platen tegen ramen. Deze bevestigen ze vaak met kit of purschuim. Deze afdekplaten dienen voorzichtig weggehaald te worden. Zo zijn er veel meer zaken die op een gedegen manier gedemonteerd, dan wel weggenomen moeten worden.

Het vervelendste van de situatie is dat de verhuurder meestal met de gebakken peren blijft zitten. De huurder en/of hennepkweker is meestal met de noorderzon vertrokken en/of heeft geen geld of mogelijkheden om de wietkwekerij op te ruimen. De verhuurder wilt uiteraard de woning zo snel als mogelijk weer herstellen, zodat hij deze weer kan verhuren. Uiteraard kan de verhuurder de kosten verhalen op de huurder, maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De huurder is vaak een stroman en heeft weinig of zelfs geen financiële middelen. Of u krijgt de schadevergoeding nooit of pas na vele jaren.

Voorkomen is beter dan genezen in dit geval, echter blijft u altijd het risico lopen dat in uw verhuurde woning dergelijke praktijken plaatsvinden. Uiteindelijk speelt de privacywetgeving u parten in deze. U kunt wel contractueel vastleggen dat u regelmatig de woning mag bezoeken, dan wel mag inspecteren. Echter als de huurder dit bij een daadwerkelijk bezoek afslaat dan heeft u geen recht om de woning te betreden. Het is in elk wel een pressiemiddel, omdat veel huurders dan dat risico niet nemen.

Bent u op zoek naar een bedrijf dat u kan helpen om een hennepkwekerij leeg te ruimen neem dan gerust eens contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie verschaffen en eventueel ook adviseren hoe om te gaan met de situatie. Ook kunt u vragen aan ons stellen, zodat onze dienstverlening duidelijker wordt voor u.

Schroom niet om ons te bellen of te emailen.

Archief leegruimen

Een archief leegruimen is vaak een fysiek zware en soms ook een complexe opdracht. Complex wanneer u enkel een deel ontruimt mag worden en een ander deel absoluut niet. Dit laatste kan een drempel zijn om een ontruimer in te huren. Fouten zijn namelijk snel gemaakt en dit kunt u zich vaak niet veroorloven. In dit soort gevallen heeft u een coördinator nodig en mensen die instructies goed kunnen opvolgen. Communicatie is in deze heel belangrijk. De coördinator kan een archivaris zijn binnen uw eigen bedrijf, maar als het minder complex is kunt u ook kiezen om dit uit te besteden. Zolang de instructies maar duidelijk zijn en kloppen.

Als u een bedrijf inhuurt is dat altijd een lastig punt. Hoe gaat dit bedrijf het doen? Zullen ze geen fouten maken? Dit zijn enkele vragen die mogelijk door uw hoofd schieten, want u moet wel kunnen vertrouwen dat het werk goed verricht wordt. Wij kunnen dit voor u doen. Bel ons voor meer informatie.

Het compleet leegruimen van een archief kunt u ook aan ons uitbesteden. Wij kunnen eventueel ook een archiefvernietigingsbedrijf voor u inhuren. Wij ruimen dan het archief en de archiefvernietiger zorgt voor de vernietiging van de documenten.

Vloerverwijdering

Het komt heel vaak voor dat ook de vloer in een huurwoning verwijderd dient te worden. Dit is een standaard eis door een verhuurder. Tenzij de vloer overgenomen wordt door een nieuwe huurder moet deze er nagenoeg altijd uitgehaald worden. Soms is het verwijderen van een vloer heel gemakkelijk en andere keren is dat wat lastiger. Soms is het zelfs heel erg lastig. Zo zijn er stoffeerder die een vloerbedekking geheel lijmen. Dit deed men vroeger vaker dan nu. Soms is de lijm ook hardnekkig, waardoor de vloerbedekking er amper uit gaat. In dat soort gevallen moet de vloer machinaal verwijderd worden.

Als ontruimingsdienst hebben wij deze extra dienst in ons assortiment opgenomen. De reden is dat het een essentieel onderdeel is voor oplevering van een huurwoning. In het geval u ons inhuurt om ook de vloer te verwijderen controleren we altijd hoe deze is aangebracht.

Naast vloerbedekking wordt er vaak ook linoleum gebruikt. Bij dit type vloer geldt hetzelfde. Deze kan ook in zijn geheel gelijmd zijn. Deze moet soms ook machinaal verwijderd worden.

Vloeren zoals parket en laminaat zijn vaak zwevend gelegd. Dat betekent dat ze niet aan de ondervloer gelijmd en/of genageld zitten. Zwevende vloeren zijn handmatig weg te halen. Dit is meestal een minder lastige klus, echter als deze gelijmd zit kan dit een heel ander verhaal worden. Als je bijvoorbeeld te maken hebt met een klassieke visgraatvloer met kleine eiken stroken dan heb je soms een zeer lastige situatie. Eerst worden er platen (tapis) op de eigenlijke vloer genageld en gelijmd vervolgens worden de eiken strookjes op de tapis genageld en gelijmd. Het verwijderen van de tapis is een hele lastige klus. Zeker als deze uit spaanplaat bestaat.

Een algemene tip: Laat nooit een vloer verlijmen in een huurwoning. De huur eindigt op een gegeven moment en dan moet deze vloer verwijderd worden. Dit kan een zware of dure klus worden.

Naast tegelvloeren verwijderen wij nagenoeg alle vloeren. Als we een woning bezichtigen en naast de woning ontruiming moet ook de vloer verwijderd worden dan bekijken we deze aandachtig. Meestal kunnen we dan een vaste prijs afgaven voor het verwijderen van de vloer.

vloerbedekking verwijderen woning

Demontage & kleine sloopwerkzaamheden

Wij voeren vooral woningontruimingen uit die zich beperken tot het boedelruimen en bezemschoon opleveren. Ook verrichten we regelmatig bepaalde herstelwerkzaamheden. Wat minder vaak voorkomen zijn demontage en sloopwerkzaamheden. Toch bieden wij dit aan. Demontage komt vaak voor bij bedrijfsontruimingen, zoals het demonteren van bijvoorbeeld een datacentrum. Uiteraard komt sloop- en stripwerk ook vaak kijken bij een bedrijfsopheffing of verlating van onderneming uit een bedrijfspand.

Sloopwerkzaamheden, weliswaar kleine werkzaamheden komen ook vaker voor bij woningen. Hier spreek je dan meestal van zaken, zoals ingerichte hobbyruimtes of houten schuur. Er kunnen veel bouwwerken en aanpassingen zijn waarbij je niet meer van herstelwerk praat maar sloop- of stripwerk. Meestal weet de opdrachtgever wel of het om sloopwerk gaat of niet.

Weet u het niet zeker en wilt u een bedrijf inhuren dan kunt te allen tijden contact met ons opnemen om dit te bespreken. Uiteraard komen wij ook bezichtigen en dan kunnen we de situatie bekijken.

Hoe beoordelen klanten ons?

D. Jacobs

profiel D. Jacobs

Omschrijving opdracht: Hennepplantage ontruimen


Wij kregen te maken met een huurder die een illegale hennepplantage in de woning runde. Deze werd ontmanteld door de politie. Zelf was de huurder met de noorderzon vertrokken. Wij bleven zitten met de ellende. Woningontruiming Limburg heeft de plantage netjes en in zijn geheel weggehaald.

P. Janssen

profiel P. Janssen

Omschrijving opdracht: Zorgkamer leegmaken


Mijn schoonmoeder was overleden en wij moesten haar zorgkamer in "Het Tryneshuis" te Venray ontruimen. Dit moest op korte termijn uitgevoerd worden. Zelf wonen we in het noorden van het land. Wij waren toen op zoek naar ontruimer. We kwamen via het internet uit bij Woningontruiming Limburg. Zij hebben de zorgkamer ontruimd. Wij waren erg tevreden over de werkwijze. Alles werd netjes afgehandeld.