077 851 11 13
06 24 770 474
info@woningontruiming-limburg.nl

Woningontruiming Roermond

 • gemeente Roermond
 • flyer over werkgebied
 • handenschudden
Een gratis & vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u snel weten wat een ontruiming kost? Klik dan op de oranje knop hieronder om een offerteaanvraag in te dienen. Wij nemen dan snel contact met u op. U kunt ons ook bellen als u dat liever doet.

 • Gratis Offerte
 • Maatwerk
 • Vakkundig
 • Klaar in één dag

offerte aanvragen

Heeft u hulp nodig bij een woningontruiming in Roermond? Dat is goed voor te stellen, want het leeghalen van een woning is meestal een tijdrovende en zware klus. Dit bestaat meestal uit boedelruiming en bezemschoon opleveren, maar soms moeten er ook herstel- en/of schoonmaakwerkzaamheden worden verricht, voordat een huurwoning opgeleverd of een koopwoning verkocht kan worden. Bij een koopwoning heeft u soms meer tijd en minder kosten, maar bij een huurwoning ligt dit geheel anders. Deze moet leeg, schoon en originele staat zijn, voordat de overdracht kan plaatsvinden. Bepaalde aanpassingen in een huurwoning moeten vaak weggehaald worden van de verhuurder. De woning moet dan teruggebracht worden in originele staat. Dit alles kunt u achterhalen met een voorinspectie van de verhuurder.

Een huurwoning moet u ook nog eens op tijd leeghalen. Na overlijden zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor het bezemschoon opleveren van de woning. De nabestaanden hebben het recht om aan het einde van de 2de maand na het overlijden de huur op te zeggen. Dit kan echter ook eerder, waardoor huurkosten en overige woonlasten bespaard kunnen worden.

Wij kunnen u helpen bij geheel of gedeeltelijk ontruimen van een woning. Met andere woorden wij kunnen alles doen of maatwerk leveren.

Wij hanteren een regionale aanpak. Niet alleen hebben we binding met Roermond, maar een regionale aanpak betekent ook efficiënter & goedkoper werken. In de 20 jaar dat wij in onze regio werken hebben we ook een netwerk van regionale partners opgebouwd die betrokken zijn bij huisontruimingen en waarmee we samenwerken. Die kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat bepaalde spullen een goede nieuwe plek krijgen. Zo bevorderen we recycling en de circulaire economie.

Als u contact opneemt dan kunt u alles met ons bespreken. U kunt ons telefonisch of per email bereiken. Indien nodig maken we een afspraak voor een bezichtiging van de te ontruimen woning. Een bezichtiging is geheel gratis en uiteraard vrijblijvend. Als er boedel van kwaliteit is dan waarderen we dit. Hiervoor geven we een compensatie die meegenomen wordt in de vrijblijvende offerte.

Wilt u wat een woningontruiming kost vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan. Wij zijn uiteraard ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 077 851 11 13

woningontruiming Roermond

De voordelen van een woningontruimer

Een woningontruimer inhuren heeft veel voordelen. Zo hoeft u bij een complete huisontruiming niets meer te doen. Een professionele ontruimer kan u geheel ontzorgen, zodat u deze emotionele klus niet zelf hoeft te klaren.

Wilt u enkel een deel van de woningontruiming uitbesteden dan kan dat uiteraard ook. Wij leveren maatwerk, zoals enkel de woning leeghalen of alleen een garage ontruimen. Naast het geheel bezemschoon opleveren van woningen neemt een ontruimer ook kleinere opdrachten aan. Deze zijn in overleg gemakkelijk en snel uit te voeren. Bij een complete huishoudensopheffing legt u tijdens de bezichtiging van de te ontruimen woning de beoogde werkzaamheden die voorkomen uit de voorinspectie voor aan de woningontruimer. Alles wordt netjes besproken en u krijgt indien nodig tips & advies op basis van onze 20 jaar lange ervaring met boedelruimingen.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Een woning wordt snel een efficiënt ontruimd
 • Alles werkzaamheden worden voor u uitgevoerd
 • U heeft geen omkijken naar de klus
 • U krijgt een compensatie voor bepaalde spullen
 • U wordt niet gehinderd door emotionele ervaringen

Direct naar:

Volledige woningontruiming of maatwerk!

Wij worden vaak ingehuurd voor het leeghalen van een complete woning in Roermond. Wij kunnen een woningontruiming van begin tot het einde uitvoeren. Zeker als u emotioneel betrokken bent is het handig om de woning volledig door een woningontruimer te laten leeghalen. Zijn er extra werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden dan kunnen wij dat ook. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde veranderingen die teniet gedaan moeten worden, zodat de woning weer in originele staat wordt teruggebracht. Veel voorkomend is vloerverwijdering, lampen verwijderen, gaatjes dichten en kroonsteentjes aanbrengen. Wat er precies moet gebeuren komt voort uit een gesprek met de verhuurder van het pand. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u ook adviseren op dit gebied.

Als u zelf ook bepaalde zaken wil doen, maar een deel wil uitbesteden dan spreken we over een gedeeltelijke huisontruiming. In dit geval hoeft het zelfs niet zo te zijn dat er nog inboedel staat. Soms wilt u namelijk zelf de boedelruiming doen en herstelwerk of schoonmaken overlaten aan een andere partij. Ook dit kunnen wij doen. Alles omtrent het opleveren van een woning voeren wij uit. Wij hebben namelijk een dienstverlening neergezet die alles omtrent woningverlating kan uitvoeren, maar ook enkel een gedeelte kan doen.

Wat kost een woningontruiming in Roermond?

woningontruimer Roermond

De kosten verschillen per opdracht. Het grootste verschil zit in het volume van de boedel, het soort goederen, de toegankelijkheid van de woning en de extra werkzaamheden. Met het soort goederen bedoelen we of het afval is, waardoor de afvalstortkosten omhoog gaan of juist goederen zijn waar een compensatie voor gegeven kan worden. Als er goed verkoopbare boedel staat dan worden die op waarde geschat en in mindering gebracht op de kosten van de huisontruiming.

De extra werkzaamheden kunnen ook verschillen. Zelfs als het om het zelfde type werk gaat. Zo zijn er bijvoorbeeld gelijmde vloeren die gemakkelijk verwijderd kunnen worden, maar er zijn ook vloeren die erg lastig weg zijn te halen. U kunt zich voorstellen dat bij de laatste juist veel meer manuren in gaan zitten, waardoor de kosten omhoog gaan.

Een bezichtiging van een woning is gratis. Wij rekenen geen rijkosten. Ook het opmaken van een offerte is gratis.

Kostenoverzicht per type woningontruiming

Om u toch een bepaald beeld te geven over de kosten voor een ontruiming hebben we een kostenoverzicht gemaakt. Hier kunt u per type boedelruiming zien wat de minimale en de maximale kosten zijn.

Type woning Prijs
Zorgkamer / Seniorenkamer 150 - 350
Seniorenwoning 150 - 500
Woning met 1 of twee kamers 175 - 550
Eengezinswoning 500 - 1650
Grote woning met 3 kamers of meer 650 - 1900
Garage, berging of schuur 75 - 350
Zolder of kelder 75 - 350

Voor de uitvoering van een opdracht hanteren wij wel transportkosten, maar deze zijn tegen een laag tarief. Dit komt omdat wij een regionale aanpak hanteren. De transportkosten zijn voor heel Limburg nagenoeg gelijk.

Voor bepaalde spullen geven wij ook compensatie, waardoor de kosten lager uitvallen. Meer over de compensatieregeling in het volgende hoofdstuk.

Prijsopbouw

Hieronder vindt u een schijfdiagram van de prijsopbouw van een gemiddelde opdracht. Mogelijk ziet de kostenverdelding van uw opdracht er anders uit. Soms moeten we veel extra diensten leveren en is er weinig afval. Dan zijn de verhoudingen tussen de kostenposten anders.

Afval 27% Arbeid 60% Transport 3% Extra diensten 10% Afval Arbeid Transport Extra diensten

Gratis bezichtiging en offerte

Een bezichtiging en het opmaken van een offerte is geheel gratis. Voor de duidelijkheid: géén rijkosten, administratie kosten of enige andere verplichtingen.

Voor het bezichtigen van een woning in Roermond om vervolgens een passende offerte op te maken kunt u een afspraak met ons maken.

Snelle en professionele woningontruiming in Roermond|

Wij geven een compensatie voor verkoopbare spullen. Vraag vandaag GRATIS uw offerte aan.

gratis offerte aanvragen of bel 077 851 11 13

Hoe werkt de compensatieregeling bij een huishoudensopheffing

In de afgelopen 20 jaar dat we woningontruimingen doen regio Roermond is ons meer dan duidelijk geworden dat mensen graag een compensatie willen ontvangen voor bepaalde inboedel. Tijdens een bezichtiging bekijken we de gehele inboedel en kennen we waarde toe aan bepaalde spullen.

De voordelen van een compensatieregeling is dat u zelf de spullen niet hoeft te verkopen. De verkoopafhandeling en -kosten heeft u dan niet. Daarnaast hoeft u niet telkens naar de onbewoonde woning op en neer te reizen om potentiële kopers te ontvangen. Als u kiest om de boedel uit de woning te halen dan moet u deze goederen uitruimen, opslag vinden en de goederen vervoeren.

Dit laatste adviseren wij om te doen bij een waardevol interieur. Heeft u zelf geen opslagruimte dan kunt u opslagruimte huren bij een van onze partners.

Kiest u ervoor om alle spullen te laten ontruimen dan wordt de door ons geschatte waarde in mindering gebracht op de kosten. Als het om waardevollere spullen gaat dan geven wij duidelijk aan welke vergoeding er tegenover staat.

U kunt zich een hoop extra werk & kosten besparen door een huisontruiming uit te besteden. Dit kan geheel of gedeeltelijk. Wij leveren maatwerk en kunnen onze dienstverlening precies afstemmen op uw wensen.

Wat gebeurt er met de spullen?

Bij een huishoudensopheffing heb je regelmatig te maken met veel spullen die een lage waarde hebben en lastig te verkopen zijn. Voor deze spullen -die tussen wal en schip vallen- geven wij geen compensatie. Wel zorgen wij ervoor dat er zoveel mogelijk hergebruikt wordt en de spullen een goede nieuwe plek krijgen. Hiervoor hebben wij contacten met verschillende partners die hierin gespecialiseerd zijn.

Samenwerking met partners

Geen enkel bedrijf kan zonder partners. Wij hebben verschillende specialistische partners in de regio die wij inzetten om spullen af te voeren en/of een nieuwe plek te geven. Wij hebben een goede verstandhouding met onze partners die veelal indirect betrokken zijn bij een huisopruiming. Op deze sterke samenwerkingsverbanden zijn wij heel trots.

samenwerking partners

Hoe verloopt een woningontruiming in Roermond?

Nadat we contact met u hebben gehad bezoeken we de te ontruimen woning in Roermond. Dit kan meestal al heel snel. Meestal al binnen 2 dagen. Eenmaal ter plekke en nadat we kennis hebben gemaakt me u, inventariseren we de woning en bespreken alle werkzaamheden die verricht dienen te worden na de woningverlating. Daarna ontvangt u van ons snel een passend voorstel. Indien u akkoord gaat met ons voorstel plannen we de woningontruiming in. Dit gebeurt in samenspraak met u.

Op de dag dat we met de werkzaamheden beginnen geeft u ons toegang tot de leeg te ruimen woning. Dit kunt u doen door ons de sleutel te overhandigen of om ons op een andere manier toegang te verlenen. Wij beginnen dan met de werkzaamheden. In de tussentijd kunt u blijven, maar u kunt ook gerust andere dingen gaan doen. U hoeft namelijk niet per se bij de werkzaamheden aanwezig te zijn. Wel is het fijn als we u telefonisch kunnen bereiken.

Wij werken meestal de hele dag door, totdat de woning helemaal bezemschoon is. Soms duurt een woningontruiming wat langer. Dit heeft de maken met het type ontruiming en de hoeveelheid werk. Uiteraard maken wij vooraf al duidelijk hoelang we denken nodig te hebben.

Tijdens de huisontruiming wordt alle boedel gedemonteerd, gesorteerd en afgevoerd. Als er extra werkzaamheden zijn, zoals het verwijderen van vloeren, behang afhalen of schoonmaken dan gebeurt dat na de boedelruiming heeft plaatsgevonden. Wij hanteren uiteraard een logische volgorde.

Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Als u weggaat en u heeft nog iets wat u wilt bespreken dan kunt u ons altijd bellen.

Bij een seniorenverhuizing verloopt het anders. Dit is vergelijkbaar met een normale verhuizing, echter wordt er meer rekening gehouden met degene die verhuisd wordt. Hierbij is timing en extra zorg vaak vereist.

Wilt u weten hoe het ontruimen van een woning verloopt? Bekijk dan de video!

In de video worden voorbeeld getoond van verschillende werkzaamheden die voor kunnen komen bij een ontruiming

Woning leegmaken na verkoop

Bij een koopwoning heb je vaak een andere situatie dan bij het leegruimen van huurwoning. Sommige koopwoningen staan bijvoorbeeld te koop met de meubels in de woning. Hiervoor heeft men vaak gebruik gemaakt van een verkoopstylist die de woning zo inricht dat deze er aantrekkelijker uitziet. Als de woning verkocht wordt moet deze leeg opgeleverd worden. Voor dit soort opdrachten worden wij vaak ingezet. Soms gaat dit zelfs in fases. Men ontruimt de woning voor een groot deel, alvorens deze in de verkoop wordt geplaats en na de verkoop moet de woning bezemschoon opgeleverd worden.

Het is ook mogelijk dat een koopwoning nog geheel gemeubileerd is en bezemschoon gemaakt moet worden, voordat deze in de verkoop geplaatst kan worden. De laatste jaren worden woningen die te koop worden aangeboden weer helemaal leeg aangeboden. De reden hiervoor is dat de woningmarkt weer grotendeels aangetrokken is. Wij worden dan ingezet om een koopwoning geheel te ontruimen.

Hoe je de woning moet opleveren bij verkoop ligt aan wat er afgesproken is tussen de koper en verkoper. Dit wordt meestal vastgelegd in de roerende zaken lijst. U doet er verstandig aan om met de koper bepaalde afspraken te maken omtrent het achterlaten van spullen. Sommige spullen hebben een bepaalde waarde en dit kunt u soms tegen vergoeding overdoen aan de koper. Dit alles kunt u bespreken met een makelaar.

Oplevering van een koopwoning in Roermond

Een spoedontruiming in Roermond? Bel ons direct op!

Soms moet een woning heel snel bezemschoon opgeleverd worden. De redenen voor een spoedontruiming verschillen vaak. Zo heeft een zorgwoning vaak een kortere opleverperiode dan een reguliere huurwoning, maar zo zijn er nog meer situaties. Als u verantwoordelijk bent voor het leegmaken van een woning is het verstandig direct te handelen. Uiteraard verschilt dit per situatie, maar als de woning met spoed ontruimt moet worden dan kunt u beter direct een vakkundige partij inschakelen. Doordat wij een regionale partij zijn kunnen wij een spoedontruiming in Roermond snel & adequaat uitvoeren.

U kunt contact met ons opnemen en wij kunnen al binnen enkele dagen bezichtigen, indien u dat wenst. Dit kan in principe al de dag nadat de woning is verlaten. Een bezichtiging is geheel gratis en vrijblijvend.

Een spoedontruiming is een variant, maar er zijn meer varianten die we in het hoofdstuk ontruimingsvarianten behandelen.

Woning ontruimen na overlijden

woningontruimen Roermond

Als iemand overlijdt dan moet altijd de woning leeggemaakt worden aan het einde van de tweede maand na overlijden.

Tenzij het testament anders zegt zijn de nabestaanden meestal verantwoordelijk voor het leeghalen van de woning. Dit kan een hele opgave zijn. Soms moet er flink wat gebeuren omtrent de boedelruiming en het herstellen van de woning naar de oude staat. Als u dit overlaat aan de verhuurder dan kunnen de kosten flink oplopen. Zij kunnen ook de woning ontruimen en direct bezemschoon opleveren, maar de kosten gaan vaak 3 tot 4 keer over de kop.

Daarom kunt u beter gebruik maken van een ontruimingsbedrijf, want die doen een woning ontruimen tegen een marktconforme prijs.

Dit kan dan ook een reden zijn om na overlijden niet te lang te wachten om spullen uit het huis te halen. Uiteraard moet er rekening worden gehouden met de notaris, maar om u alvast een beetje voor te bereiden kan een hoop ellende voorkomen worden. Zo komen wij vaker in contact met nabestaanden die ons mogelijk in willen huren voor een huisontruiming om alvast informatie in te winnen. Als alles snel verloopt kan de huur van een woning soms zelfs eerder opgezegd worden. Dit betekent ook dat er eerder begonnen kan worden de woning te ontruimen.

Dit scheelt een heleboel geld, waar u andere zaken mee kunt bekostigen. U bespaart op de huur en de overige lasten.

Als u een koopwoning heeft dan zijn de lasten meestal een stuk lager. In dat geval heeft u meer tijd, maar de meeste mensen willen de ouderlijke woning toch snel verkopen.

Schoonmaken woning na overlijden

Als de woning na overlijden van een dierbare is leeggeruimd dan moet er vaak nog schoongemaakt worden. Vaak staat in het inspectie rapport wat er allemaal schoongemaakt moet worden, voordat er opgeleverd kan worden. Het poetsen van een dergelijke woning is niet altijd wenselijk door nabestaanden. Vaak is het een vervelende aangelegenheid. Naast dat mensen dit vaak emotioneel te hard raakt kan het mogelijk ook een te zware klus zijn.

Het komt regelmatig voor dat bepaalde zaken die lastig schoon te maken zijn en moeten worden gereinigd. Dit komt regelmatig voor bij een vervuilde woning. Woningen in vervuilde staat komen vaker voor dan over het algemeen wordt gedacht. Het komt namelijk regelmatig voor dat na overlijden een woning relatief vuil blijk te zijn. De verwaarlozing van de woning heeft vaak niet met de instelling van iemand te maken, maar gewoonweg doordat men het huishouden niet meer op orde kon houden.

Nabestaanden vinden dit vaak gênant, maar u moet weten dat er veel van dit soort gevallen zijn. Verwaarloosde huishouding is namelijk niet vreemd. Het komt relatief vaak voor. U hoeft zich niet te generen voor ons: wij zijn wel wat gewend.

Voor iedereen is de situatie anders en ook de redenen verschillen per geval, vandaar dat wij dit ook extra benoemen hier. Want ook enkel het schoonmaken van een woning na overlijden verrichten wij. Als woningontruimer zijn wij veel gewend en zullen niet oordelen en ook discreet zijn.

schoonmaken woning na overlijden

Ontruimingsvarianten

Als regionaal ontruimingsbedrijf bieden we verschillende varianten van woningontruimingen aan, zoals bijvoorbeeld een spoedontruiming. Door het leveren van een maatwerk dienstverlening bij woningverlating kunnen we elk soort ontruiming uitvoeren, echter hebben we sommige huisontruimingen ook in een apart jasje gestoken en dan krijg je varianten.

De varianten van deze diensten kunt u hieronder lezen:

Huisontruiming in Roermond

Als u voor een huisontruiming staat dan is het soms handig om hulp in te schakelen. Als de woning in Roermond staat dan kunt al binnen enkele dagen een bezichtiging verwachten. U hoeft enkel contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Zeker als u niet in staat bent om emotioneel of lichamelijk een woning leeg te maken is het verstandig om eens contact op te nemen om de mogelijkheden omtrent het leegruimen van een huis te bespreken. De gehele huisontruiming kan uit handen gegeven worden aan ons, maar u kunt ook kiezen om enkel bepaalde zaken door ons te laten doen.

Moet u een huisontruiming uitvoeren in Roermond?|

Wilt u een hiervoor een ontruimer inhuren? Bel of mail dan voor advies en GRATIS offerte.

offerte aanvragen of bel 077 851 11 13

Boedelruiming in Roermond

Bij een boedelruiming spreekt men over enkel het weghalen van roerende zaken. Er worden dan geen extra werkzaamheden verricht, zoals het schoonmaken van de woning. Een boedelruiming kan -een deel van de- of de gehele inboedel zijn. Dit kan nog steeds een zware klus zijn, maar is meestal minder werk dan een complete huisontruiming. Zeker als we spreken over de grote stukken, zoals kasten, banken en overig groot meubilair. Dit kunt u eventueel ook uitbesteden aan een woningontruimer. Deze gaan vakkundig te werk en zorgen ervoor dat de woning binnen 1 dag leeg is. Het is mogelijk om een boedelruiming met spoed snel in te plannen. Eigenlijk spreek je dan over een spoedontruiming, maar dan zonder extra werkzaamheden.

Het voordeel van een boedelruiming is dat dit goedkoper is dan een complete huisontruiming. U voert de overige werkzaamheden namelijk zelf uit, waardoor u geld bespaart. Uiteraard kun u ook kiezen voor een complete woningontruiming, maar dit valt duurder uit. Uiteraard hoeft u wel helemaal niets meer te doen. Misschien is het handig om dit eens te bespreken met ons. Dan krijgt u tips en advies op het gebied van huishoudensopheffingen, waarmee u een beter kunt afwegen wat de beste optie voor u is.

boedelruiming in Roermond

Inboedel ontruimen

Als u enkel een inboedel wil laten ontruimen dan kunt u dit laten uitvoeren door een deskundige ontruimer. Mogelijk heeft u ook nog spullen met enige waarde en kunt u hiervoor een compensatie krijgen. De rest van de ontruimde inboedel gaat naar partners die ervoor zorgen dat de inboedel een nieuw leven krijgen. Inboedel die nagenoeg waardeloos is wordt afgevoerd naar een afvalverwerker. Uiteraard krijgt u meer duidelijkheid als u overleg pleegt. Een open gesprek waarin alles veel duidelijker wordt op wat er allemaal mogelijk is. Advies en zelfs een eventuele bezichtiging is kosteloos.

Inboedel opkopen

Als u een woning laat ontruimen dan zijn er meestal nog spullen die enige waarde hebben en ook nog redelijk tot goed verkocht kunnen worden. Hiervoor krijgt u geen contant geld, maar wordt de waarde in mindering gebracht op de kosten. Dit werkt bij een ontruimer wel zo dat het opkopen van een inboedel alleen gedaan wordt in combinatie met een complete woningontruiming. Ontruimingsbedrijven zijn namelijk geen échte opkopers, maar willen wel tegemoetkomen om completere service neer te zetten.

Met de opbrengst van de spullen worden de kosten, zoals de manuren betaald. Het komt niet vaak voor, maar in sommige gevallen kan er gehandeld worden met een gesloten beurs.

Het voordeel van deze manier van werken is dat u de niet zelf een inboedel opkoper hoeft te zoeken. Gaat het om waardevolle spullen dan adviseren we u om toch opzoek te gaan naar een geschikte opkoper.

Let wel op: de waarde van spullen wordt vaak overschat en de tijd en energie om te verkopen onderschat.

Wilt u ontruimen en waardevolle boedel behouden om later te verkopen dan heeft u opslagruimte nodig. Als u thuis niet genoeg ruimte heeft dan kunt u tijdelijke opslagruimte huren.

U kunt ons dan inhuren om deze tijdelijk op te slaan.

Inboedel opslag

Als er waardevolle spullen zijn die u uit een pand moet weghalen en u wilt deze behouden al dan niet om later te verkopen dan is inboedel opslag een goede oplossing.

Bij nalatenschap in een zorgwoning komt het regelmatig voor dat de inboedelverdeling niet op tijd gedaan kan worden. Met andere woorden de boedel moet geruimd worden op korte termijn en de verdeling kan niet meer plaatsvinden in de woning. In dat geval kunt u ervoor kiezen om de inboedel tijdelijk op te slaan in een opslagruimte. Gelukkig liggen er op vandaag de dag overal opslagbedrijven waar u een opslagbox kunt huren. De afstand tot deze opslagunits is vaak kort. In combinatie met een verhuisservice of ontruiming kunt u spullen door ons laten opslaan. Wij brengen het dan voor u naar het opslagbedrijf.

Herstelwerzaamheden woning

Of het nu om een koopwoning of huurwoning gaat vaak moeten er herstelwerkzaamheden verricht worden, zodat de woning gereed is voor verkoop of voor oplevering aan de verhuurder. In beide gevallen moet de woning oplevergereed zijn. Herstelwerkzaamheden worden vaak uitgevoerd na het leegruimen van de woning, maar u kunt een ontruimer ook inhuren om enkel herstelwerk te laten doen.

Herstelwerk kunnen kleinere dingen zijn, zoals het sausen van de muren of het weghalen van opbergrekken uit een kelder. Soms moeten er ook grotere zaken afgebroken en afgevoerd worden. Zo komt het regelmatig voor dat een zelfgemaakte houten schuur of andere kleine bouwwerken weggehaald moeten worden. Dit valt in principe onder kleine sloopwerkzaamheden en deze kunnen wij ook voor u uitvoeren.

herstelwerkzaamheden na huisontruiming

Schoonmaken van een woning

Soms doen mensen zelf een woning schoonmaken, nadat deze door ons bezemschoon opgeleverd is. Soms is dit echter niet wenselijk en wil men dit uitbesteden. De redenen verschillen enorm. Zo maken we ook wel eens alleen een woning schoon, nadat men zelf de woning heeft leeggeruimd. Ook komt het voor dat een woning sterk vervuild is en deze lastig schoon te maken is. Sommige mensen willen en/of kunnen dit niet zelf doen. U kunt dan gebruik maken van onze dienstverlening.

Wilt u een boedelruiming laten uitvoeren door een professional?|

Wij zijn snel ter plekke en kunnen een ontruiming op korte termijn uitvoeren in Roermond.
Bel 077 851 11 13 of

gratis offerte aanvragen

Seniorenverhuizing

seniorenverhuizing in Roermond

Senioren gaan steeds later hun eigen woning verlaten. Ze gaan dan vaak op hoge leeftijd naar een aanleunwoning of een seniorenwoning in de buurt van Roermond. Door de leeftijd is de conditie wat lager en is men niet meer in staat om een verhuizing zelf uit te voeren. Seniorenwoningen zijn een heel stuk kleiner en worden enkel ingericht met praktische zaken. Dat betekent dat een groot deel van de inboedel overtollig is. Een seniorenverhuizing bestaat dan ook uit een woningontruiming en een verhuizing. Om een seniorenverhuizing goed te laten verlopen moet er een goed plan gemaakt worden. Ook moet de coördinatie goed verlopen, omdat senioren vaak zorgbehoeftig zijn en hierdoor minder flexibel zijn.

In dat geval is het handig als u hulp krijgt om de overtollige inboedel weg te halen en de verhuizing uit te voeren. Daarnaast moet ook de oude woning oplevergereed worden gemaakt. Voor een reguliere verhuizing kunt u ook een verhuisbedrijf inhuren. U moet dan wel rekening houden dat u zelf de restboedel moet uitruimen.

Indien u gebruik wilt maken van onze diensten dan adviseren we u om eens vrijblijvend contact op te nemen. U kunt dan alles aan ons voorleggen en wij kunnen u dan advies en tips geven.

Zorgkamer ontruimen

Een zorgkamer is meestal de laatste woonplek van uw dierbare familielid. In een dergelijke woning staan vaak niet veel spullen, echter moeten deze wel snel na overlijden uitgeruimd worden. Nabestaanden moeten een kamer meestal op korte termijn opleveren.

Vaak is het een lastige klus, doordat de kamers in grote verplegingstehuizen liggen. Er moeten vaak heel wat meters afgelegd worden naar de verhuiswagen. Ook zitten er veel deuren in een zorgcomplex en de lift wordt vaak continu gebruikt. Hierdoor is het lastig om een kamerontruiming uit te voeren.

Toch liggen de kosten vaak laag. Dit heeft met name te maken, doordat er weinig of geen afval is. Ook is de boedel meestal niet meer zo groot. In zorgkamer mag immers alleen maar praktische meubels en huishoudelijke artikelen worden geplaatst.

Na het ontruimen van een verzorgingskamer kunnen wij ook alles schoonmaken, zodat u er geen omkijken naar heeft. U kunt zelf aanwezig blijven, maar u kunt ook andere dingen gaan doen. Nadat we klaar zijn bellen we u op en lopen we samen alles na.

Een zorgkamer ontruimen kan over het algemeen snel ingepland & uitgevoerd worden.

Bezemschoon opleveren van een woning

Bezemschoon opleveren

Het bezemschoon opleveren van een woning betekent niet minder dat alle roerende zaken worden verwijderd. Daar hoort het veegschoon maken van de woning ook bij, maar dat is niet de eigenlijke betekenis wat veel mensen wel denken. Aangezien een woning meestal in originele staat teruggebracht dient te worden is komt het vaak voor dat er ook nog andere eisen worden gesteld. Deze eisen worden door een verhuurder, zoals een woningcorporatie vastgesteld tijdens de voorinspectie. Het is dan ook belangrijk dat een voorinspectie snel inplant.

Bij koopwoningen ligt dat anders en heeft u als verantwoordelijke de keuze om een woning op een bepaalde manier aan te bieden. Echter op advies van een makelaar zullen de meeste mensen de woning op zijn minst bezemschoon opleveren. Tijdens het verkopen van de woning kan het wel zo zijn dat er nog afspraken worden gemaakt met de nieuwe eigenaar. Er zijn kopers die meer verwijderd willen zien dan hoe u gedacht had de woning over te dragen. Dit wordt vastgelegd in documenten die bij de verkoop worden opgesteld.

Ondersteuning bij woning opruimen in Roermond

Een woningontruiming vind meestal plaats na overlijden, migratie, echtscheiding of verhuizing, maar voor een variant van deze dienstverlening is ook vraag. Deze variant heet “woning opruimen” of “huisopruiming”. Dat betekent niet minder dan spullen die u weg wil doen of weg kunnen opruimt. Een huisopruiming wordt vaak zelf gedaan. Zo worden zolders, kelders en opbergruimtes vaak opgeruimd. Deze meeste mensen doen dit om de zoveel jaar en uiteraard het liefst als het weer goed is. Een opgeruimde woning geeft ook een opgeruimd hoofd. Dit verschilt uiteraard per persoon, maar de meeste van ons vinden het fijn als hun woning netjes op orde is. Je gaat er ook anders door leven.

De truc is om niet alles te bewaren om zo alles zo opgeruimd mogelijk te houden. Dit is wel gemakkelijker gezegd dan gedaan, want wildgroei van spullen komt met de tijd. En soms realiseren we ons pas hoeveel spullen we hebben als het al te laat is. Een huisopruiming is daardoor nagenoeg niet te voorkomen. Hierdoor kan het voorkomen dat je niet weet waar je moet beginnen. Er zijn veel tips te lezen, maar als het echt een probleem vormt in uw leven dan is het verstandig om een huishoudcoach in te huren. Deze mensen zijn gespecialiseerd om u op een vakkundige manier te helpen met opruimen. Ze kunnen u hierin van A tot Z ondersteunen.

Opruimen van een woning wordt ook vaak uit voorzorg gedaan, zodat de nabestaanden minder werk hebben.

Als u zelf wel weet wat weg moet, maar het gaat om enorm veel spullen of u heeft geen tijd en/of motivatie om een dergelijke klus uit te voeren dan kunt u ons inhuren om zaken bij u thuis op te ruimen.

Zolder opruimen

Een zolder opruimen kan vaak een zware en lastige klus zijn. Veel mensen gebruiken de zolder om oude spullen die ze niet meer gebruiken te deponeren. Soms zie je ook de meeste uiteenlopende zaken. Veel spullen hebben enige emotionele waarde, zoals schoolspullen, boeken en oud speelgoed. Vaak groeien mensen hierover heen en kunnen de spullen weg. Vaak staan er ook opbergkasten en -rekken. Deze moeten bij een woningontruiming meestal verwijderd worden, maar het is ook verstandig om te overwegen om minder opbergmogelijkheden te plaatsen, zodat u minder snel spullen houdt.

Sommige zolders zijn beter toegankelijk dan anderen. Zo zijn sommige woningen in bepaalde buurten, zoals de Vossenaar in Blerick vaak gebouwd met een vaste trap naar de zolder. In dat geval is het gemakkelijker om de zolder leeg te halen, maar het kan ook zijn dat de zolder enkel via een vlieringtrap toegankelijk is. In dat geval is wordt het direct een stuk moeilijker om de zolder van spullen te ontdoen.

rommelige zolder opruimen

Garage of schuur leeghalen

De meeste spullen en troep worden in een garage of schuur geplaatst. In de loop der tijd stapelt zich dat meestal flink op. Als u dit leest dan zal dit bij u ook waarschijnlijk het geval zijn, maar niet gevreesd bij de meeste mensen waar wij komen is dit het geval. Niet iedereen, maar veel mensen houden veel te vaak waardeloze spullen vast. Dit is normaal gedrag, maar het neemt niet weg dat het vaak aardig in de weg staat en de garage of schuur leeggehaald moet worden.

Besteed u dit werk aan ons uit dan kunt u tevens rekenen op discretie. Het is weliswaar nergens voor nodig om je voor een huisopruiming te schamen, maar het is toch wel fijn als er discreet wordt gehandeld. Wij gebruiken mede daarom ook altijd een vrachtauto zonder belettering.

Heeft u ook een garage of schuur wat afgeladen vol staat dan heeft u meestal een flinke klus voor de boeg. Het begint uiteraard met uitzoeken wat u nog kunt gebruiken of verkopen. Daarna kunt u zaken die u gemakkelijk kwijt kunt verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan papier en glas. Papier wordt regelmatig aan huis opgehaald en glas kunt u in proporties wegbrengen naar de glasbak. Wat veel mensen niet weten is dat deze zaken ook gratis bij het lokale milieustation in Roermond weggebracht kunnen worden. Hieronder valt ook textiel, elektronica en chemisch afval.

Nadat u alles heef opgeruimd of op heeft laten ruimen kunt u weer op een normale manier gebruik maken van de ruimte.

Als wij een garage of schuur moeten opruimen dan sorteren wij ook alles. Zodoende kunnen we ook een scherper tarief afgeven.

Tuin leeghalen en onderhoud plegen voor de oplevering

Nadat alle ruimtes van een woning zijn leeggeruimd moet ook de tuin nog gedaan worden. Zeker bij een huurwoning moet een tuin leeggehaald worden, voordat de woning opgeleverd kan worden. Als de verwildering extreem is dan moet er ook tuinonderhoud gedaan worden. Dit alles wordt duidelijk als u de huur opzegt, want de verhuurder zal dan netjes aangeven in welke staat de tuin dient te zijn tijdens de oplevering. Vaak worden woningen gehuurd van een woningcorporatie in Roermond en die hebben bepaalde eisen. Zo eist Antaris bijvoorbeeld dat een boom twee meter van de rand van de tuin wordt geplaatst. In sommige gevallen is dat niet gebeurd moet een tuinonderhoud gedaan worden en moet de boom verwijderd worden.

Meestal hoeft een tuin niet op en top te zijn, maar als deze lang niet onderhouden is dan kunt u erop rekenen dat er gesnoeid moet worden.

De hele tuin moet sowieso leeggehaald worden. Dit betekent dat tenminste alle loszittende en staande spullen weggehaald moeten worden. Denk aan bloempotten etc.

Als u zonder toestemming bijvoorbeeld een tuinafscheiding heeft geplaatst dan kan het zijn dat de inspecteur eist dat deze weggehaald wordt.

Bedrijfsontruiming Roermond

Met een variant van een woningontruiming staan we ook klaar voor bedrijven in Roermond. Dit is eigenlijk op ons pad gekomen, doordat bedrijven op zoek waren naar een ontruimingsbedrijf die ook kan demonteren en klein sloopwerk kan verrichten na een bedrijfsverhuizing of opheffing. De stap voor ons werd gemakkelijk gemaakt, omdat het een logisch gevolg is van onze dienstverlening die -met name voor particulieren is bedoeld- ook voor bedrijven in te zetten.

De laatste jaren komen bedrijfsontruimingen vaker voor dan ooit te voren. De redenen zijn voor de hand liggend. De consument koopt veel online en het bestedingspatroon is veranderd. Zo ontruimen we regelmatig winkelpanden, bedrijfsgebouwen en kantoren. Het ontruimen van winkelpanden in het centrum van Roermond komt regelmatig voor, maar ook komen we wel eens in omliggende dorpen, zoals Swalmen of Herten.

Bij bedrijfsontruimingen is het zo dat er vaak veel mankracht nodig is om de klus te klaren. Ook gaat er veel tijd zitten in de ruimingswerkzaamheden. Als er bijvoorbeeld een filiaal opgeheven wordt -iets dat jammer genoeg te vaak gebeurd- dan zal het personeel een hoop voorbereidingen treffen, maar om een pand geheel leeg te maken is van een andere orde. Daar wordt dan meestal een specialist voor ingehuurd. Die hebben ervaring, capaciteit en de mogelijk om alles adequaat en snel te laten verlopen.

Zeker als er kleine sloopwerkzaamheden en demontage dient te gebeuren is het verstandig om dit uit te besteden. Zelf kunt u al een hoop doen door kleine spullen te ontruimen. Als voorbeeld: het opruimen van een archiefkast die vol staat met mappen en papier kan namelijk veel tijd in beslag nemen. Dit wordt vaak door het personeel zelf gedaan en de grotere taken worden uitbesteed.

Bij kantoorontruimingen vraagt men ons vaak hoe wij omgaan met computer apparatuur. De reden hiervoor is dat men niet wil dat er vertrouwelijke informatie in verkeerde handen komt. Zeker als er ook informatie van klanten en/of consumenten op de PC’s staan moet hier nauwlettend mee omgegaan worden. Indien het om verouderde apparatuur gaat zorgen wij ervoor dat deze wordt vernietigd. Als de computer apparatuur nog enige waarde heeft dan worden ofwel de harde schijven verwijderd of deze worden volledig gewist door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.

Bedrijfsontruimingen kunnen heel verschillend zijn. Vandaar dat wij ook altijd een bezichtiging inplannen bij een aanvraag. U kunt te allen tijde discretie van ons verwachten.

bedrijfsontruiming Roermond

Wist u dat u voor bedrijfsontruimingen ook bij ons terecht kunt?|

Wij zijn snel ter plekke en kunnen een ontruiming op korte termijn uitvoeren.
Bel 077 851 11 13 of

vrijblijvende offerte aanvragen

Afzonderlijke en extra diensten

Onze onderneming is ingericht om een totaaloplossing te bieden voor elk type huisontruiming of bedrijfsontruiming. Dit betekent dat we allerhande diensten hebben ontwikkeld die het mogelijk maken om maatwerk te leveren, zodat we woningontruimingen van alleraard kunnen uitvoeren. Sommige diensten zijn echter ook opzichzelfstaand, zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van een woning. De meeste van deze diensten hebben we reeds uitgelicht op deze pagina, echter zijn er ook specialistischere diensten, zoals het ontruimen van wietplantages of het demonteren van datawarehouses. Zo zijn er nog meer zaken die wij uit kunnen voeren. Enkele redelijk vaak voorkomende specialistische diensten zullen we hieronder uitlichten.

Hennepplantage ontruimen

Het komt helaas al te vaak voor dat verhuurder te maken krijgen met een ontmantelde wietplantage. In Roermond komt het bovengemiddeld vaak voor dat er wietplantages door de politie worden aangetroffen. Deze wietplantage zult u als verhuurder vaak zelf moeten opruimen. De huurder is meestal met de noorderzon vertrokken en u wordt opgezadeld met de overblijfselen van een ontmantelde wietkwekerij. Deze zal het huis dus niet leeg kunnen maken. Uiteraard kunt u wel de kosten verhalen op de dader, maar dat is zelfs vaak heel erg moeilijk.

Meestal verwijderd de politie enkel de planten en de belangrijkste apparatuur, zodat de wietplantage in elk geval niet meer operationeel is. Ook is er vaak flinke schade aan het pand toegebracht. Vaak maakt men allerhande gaten en openingen in muren, deuren en plafonds om slangen en kabels doorheen te plaatsen. Ook is er regelmatig sprake van waterschade.

Voordat de woning weer verhuurd kan worden moet alles dus weggehaald worden. Een wietkwekerij verwijderen kan een hele klus zijn. Gelukkig kunnen wij u hierbij assisteren. Als u informatie, tips of advies wil neem dan vrijblijvend contact op.

Archief leegruimen

Het leegruimen van archieven wordt regelmatig door ons uitgevoerd. Deze extra dienst ligt meer in lijn met bedrijfsontruimingen dan boedelruimingen.

Soms wordt deze service na het beëindigen van een bedrijf ingehuurd en dan spreek je over een eenmalige archiefvernietiging. Vaak is het ook zo dat bedrijven met grote archieven veel papieren hebben die niet meer bewaard hoeven te worden en deze om de zoveel jaar opruimen. Dit doet men om plaats te genereren voor recentere documenten te kunnen archiveren. Andere bedrijven zijn zo sterk gedigitaliseerd dat het archief -voor een deel- leeggehaald kan worden, zodat de ruimte voor andere doeleinden kan dienen.

Het is wel zo dat de meeste bedrijven deze documenten niet graag op een reguliere manier weg willen gooien en huren een bedrijf in die de archiefvernietiging -vaak voor de deur- uitvoert. Soms neemt men de papieren ook mee en wordt deze achteraf vernietigd. Deze dienstverlening werkt goed. Zeker als je een betrouwbare lokale partij in handen neemt. Sommige afvalbedrijven geven zelfs een vernietigingscertificaat, nadat het werk uitgevoerd is.

Dit is erg handig, maar wie ruimt het oude archief nu daadwerkelijk op? Afvalbedrijven doen dit niet. Die zullen niet fysiek de papieren in een rolcontainer doen. Dit moet meestal door het personeel zelf gebeuren. Dit betekend dat uw personeel werk moet verrichten, waarvoor ze niet aangesteld zijn. De archiefvernietiger kan vaak wel rolcontainers leveren. Dat maakt het werk in elk geval gemakkelijker. Vervolgens wordt de rolcontainer naar de afvalwagen gebracht om de vernietiging plaats te laten vinden.

Nadat het archief leeggeruimd is moet deze meestal ook schoongemaakt worden. Meestal is een archief na jaren van gebruik erg stoffig geworden. Mogelijk moeten ook de opslagmaterialen weggehaald worden.

Als u dit werk zelf niet kunt uitvoeren dan kunt u ons inhuren. Het enige wat u hoeft te doen is aan te geven wat wel en niet weg kan. Wij volgens zorgvuldig en volgens plan.

Vloerverwijdering

Soms is het noodzakelijk om een vloer te verwijderen, voordat een woning of pand bezemschoon opgeleverd kan worden. Een vloer kan pas verwijderd worden als de woningontruiming is verricht. Hoe lastig het is om een vloer te verwijderen ligt aan het type vloer en hoe deze is vastgemaakt. Als je vloerbedekking hebt dan is deze vaak gelijmd. Mogelijk moet de vloer dan machinaal verwijderd worden. Het is lastig om te bepalen op welke manier een vloer verwijderd dient de worden zonder dat deze bekeken is.

Bij een bezichtiging voor een huisontruiming controleren wij altijd hoe een vloer is vastgemaakt. Aan de hand daarvan kunnen wij bepalen hoe een vloer eruit gehaald dient de worden. Als deze machinaal verwijderd moet worden dan moet er een machine aan te pas komen. Een vastgelijmde vloerbedekking is duurder om te laten verwijderen dan een losliggende vloerbedekking.

vloerbedekking verwijderen woning

Demontage & kleine sloopwerkzaamheden

Als het specialistischer wordt dan heeft u sowieso al vaak hulp nodig van een vakkundig bedrijf. Soms is het zo specialistisch dat u daarvoor een bepaald bedrijf voor moet inhuren. Die zijn soms helemaal niet te vinden in Roermond, maar omdat het om een dienstverlening gaat en het werk op locatie wordt uitgevoerd is dit uiteraard geen probleem. Een woningontruiming met specialistische werkzaamheden kan niet door elke ontruimer uitgevoerd worden. Ook wij kennen onze grenzen, maar wij komen wel een heel eind. Als ons gevraagd wordt om een data center de demonteren dan is dat geen probleem. Zelfs het vernietigen van computerapparatuur is geen probleem. Het verhuizen van een dergelijk centrum is echter van een hele andere orde.

Kleine sloopwerkzaamheden, zoals het verwijderen van een tuinschuur, omheining en andere aanpassingen zijn geen probleem.

Hoe beoordelen klanten ons?

P. Geraedts

profiel P. Geraesdts

Omschrijving opdracht: Leegruimen en bezemschoon opleveren van een eengezinswoning

Wat voor ons een flinke opdracht leek werd door woningontruiming Limburg snel geklaard. Net iets korter dan 1 werkdag hebben ze de woning leeggeruimd. We zijn erg blij met het snelle verloop. Je kijkt erg op tegen zo'n klus en als het dan geklaard is dan valt er last van je schouders. In ieder geval prima werk geleverd.

R. Scholten

profiel P. Geraesdts

Omschrijving opdracht: Leegruimen, herstelwerk en bezemschoon opleveren van een appartement

Jullie hebben perfect werk geleverd. We hadden al eerder van jullie gehoord. Mijn moeder had namelijk een flyer gekregen van een vriendin die in een seniorencomplex woont waar jullie aan het werk waren. Toen mijn moeder naar een zorgwoning moest heb ik direct gebeld. Het was fijn dat jullie snel konden komen om te kijken wat er gedaan moest worden in het appartement van mijn moeder. Ze heeft er jaren gewoond en er was veel achterstallig onderhoud. Hetgeen van de woningcorporatie gedaan moest worden hebben jullie goed opelost. De oplevering ging goed. Ook dank aan de sterke mannen die zo hard gewerkt hebben. Ik zal jullie in ieder geval aanraden. Met vriendelijke groeten, R. Scholten