077 851 11 13
06 231 326 37
info@woningontruiming-limburg.nl

Woningontruiming Roermond

  • gemeente Roermond
  • flyer over werkgebied
  • handenschudden
Een gratis offerte aanvragen

Als u wilt kunt u met onderstaande knop een offerteaanvraag indienen. Wij nemen dan contact met u op om de woning te bezichtigen. Daarna geven we een passend voorstel af.

  • Gratis Offerte
  • Maatwerk
  • Vakkundig
  • Klaar in één dag

offerte aanvragen

In het midden van onze provincie ligt gemeente Roermond. Met iets meer dan 27000 huishoudens & bijna 60.000 inwoners is Roermond de 5de gemeente van Limburg en daardoor een belangrijk doelgebied voor ons. Roermond is belangrijk voor ons, omdat we hier regelmatig worden gevraagd voor een woningontruiming en er dus veel potentiële opdrachtgevers zitten.

“Aangezien wij in Venlo gevestigd zijn kunnen we vliegensvlug in Roermond zijn om een bezichtiging of opdracht uitvoeren”

Wij ontruimen hier regelmatig sociale huurwoningen. Deze woningen moeten geheel leeg en sleutelklaar worden opgeleverd. Wij doen dan meestal ook niet alleen de woning leegmaken, maar ook aanpassingen verwijderen. Dit kan raamvitrage zijn, maar bijvoorbeeld ook de vloer verwijderen.

Bij woningontruiming voor koopwoningen in Roermond is dit weer anders, omdat een koopwoning klaargemaakt moet worden voor de verkoop en niet aan eisen van een verhuurder hoeft te voldoen. Toch willen woningeigenaren de woning ook zo aantrekkelijk mogelijk op de woningmarkt brengen, zodat deze niet alleen sneller wordt verkocht, maar ook voor een betere prijs. Immers een woning met weinig gebreken is minder op af te dingen.

Wij leveren een totaaloplossing bij woningverlating. Daardoor kunnen we alle klussen omtrent een woningverlating aan. Niet enkel het leegmaken en bezemschoon opleveren van een woning, maar ook andere hieraan gerelateerde werkzaamheden. Zo kunnen we alle type ontruimingen uitvoeren, maar ook enkel delen daarvan. Zo doen wij ook vaker tuinen opknappen en woningen schoonmaken.

Een huis ontruimen na overlijden

Een woningontruiming is vaak het gevolg van een overlijden en dat maakt het er allemaal niet makkelijker op als je ook nog de woning van je overleden familielid moet leegruimen. Wij kunnen de gehele woning van boven tot onder leeghalen en bezemschoon opleveren. Wij leveren echter ook extra diensten, zoals het herstelwerkzaamheden. Zo kunnen we de woning opleverklaar maken voor de verkoop of oplevering bij de verhuurder.

Wat kost het?

De kosten kunnen heel verschillend zijn per opdracht. We weten namelijk niet hoeveel spullen er staan en welke veranderingen er weggehaald moeten worden. Daarom komen wij altijd even kijken om te zien hoeveel werk het is om de woning leeg te maken en wat de eventuele andere werkzaamheden voorstellen. Als we op bezoek komen kunt u dat aangeven en kunnen we u eventueel ook adviseren. Ook geven wij geld voor bepaalde boedel. Dit brengen we in mindering op de totale kosten. Daarna kunnen we u een voorstel doen dat bij uw situatie past. Een voorstel is altijd gratis en vrijblijvend. Ook het bezoeken van de woning is geheel kosteloos.

Op onze homepage kunt u ook ervaring lezen van onze klanten.

Hoe een woningontruiming verloopt in de binnenstad van Roermond

Zoals aangegeven komen wij regelmatig in Roermond. Soms ook in het centrum. Dit is een leuk voorbeeld, omdat het naar ons weten nergens anders zo goed geregeld is met een ontheffing als in Roermond.

Als we in Roermond een ontheffing aanvragen voor een woningontruiming dan krijgen we een persoonlijk contact. De ambtenaar stuurt van de voren de ontheffingen op en op de dag van de werkzaamheden is hij of zij ter plekke. Ze geeft dan instructies over waar we de auto mogen neerzetten. Ook geeft ze een tijdelijke parkeerplaats aan voor de tweede auto. In het centrum mag je overdag maar een verhuiswagen plaatsen, mits deze niet te groot is. De andere mag je dan op de tijdelijke parkeerplaats in de buurt neerzetten. Later kun je deze omwisselen. De winkeliers en omwonenden worden ingelicht dat wij er aan het werken zijn. Gedurende de dag komt de ambtenaar af en toe een kijken en soms drinkt ze een kopje koffie met ons. Het is niet alleen erg goed geregeld, maar ook nog eens gezellig.

De reden om dit zo duidelijk in dit voorbeeld te zetten is dat Roermond het verkeer in de binnenstad goed managet. Hierdoor voorkom je mistanden en beperk je overlast. Misschien is de communicatie met de winkeliers en de omwonenden wel het belangrijkst. Wij proberen altijd zo min mogelijk overlast ver veroorzaken, maar soms is dat toch enigszins lastig, maar met een de aanpak van Roermond is er wel meer begrip voor de omwonenden en winkeliers.

We zijn in niet politiek gemotiveerd, maar we zijn toch van mening dat andere gemeenten hier een voorbeeld aan kunnen nemen.

Veel woningen in de binnenstad hebben meerdere etages, waardoor het leegruimen van een woning vaak extra zwaar is. Niet altijd is goed mogelijk of wenselijk om met een verhuislift te werken en dan moet je alles via de trappen van de woning doen. Voor de zwaardere en grotere spullen is dit wel eens wat lastiger, maar over het algemeen lukt dit goed.

De spullen die wij ontruimen worden of wel door ons zelf verkocht. Dat zijn dan de spullen waar bij een compensatie voor geven. Andere spullen die in principe nog bruikbaar en verkoopbaar zijn gaan naar partners waar wij mee samenwerken. Dat kan een kringloopwinkel zijn, maar ook een kledinginzamelaar. De rest gaat gescheiden naar een afvalverwerker. We trachten altijd respectvol om te gaan met de spullen.

gratis offerte aanvragen