077 851 11 13
06 24 770 474
info@woningontruiming-limburg.nl

Woningontruiming Peel en Maas

  • gemeente Peel en Maas
  • flyer over werkgebied
  • handenschudden
Gratis en vrijblijvende offerte?

U kunt uw offerteaanvraag indienen door op onderstaande button te klikken. Of wilt u eerst meer weten over ons. Wij komen altijd even de woning bezichtigen, zodat we een passend voorstel kunnen doen die bij uw situatie past. Aangezien Peel en Maas een aangrenzende gemeente is kunnen we binnen enkele dagen de woning al bezichtigen. U kunt ons ook eerst even bellen als u dat liever doet.

  • Gratis Offerte
  • Maatwerk
  • Vakkundig
  • Klaar in één dag

offerte aanvragen

Peel en Maas hoort bij de gemeenten met de grootste oppervlakte van Limburg. De gemeente telt ongeveer 43000 inwoners en is hierdoor een middelgrote gemeente binnen onze provincie. Driekwart van de woningen is een koopwoning, waardoor er meer vraag naar vakkundige woningontruiming en extra services voor koopwoningen is dan voor huurwoningen. Woont u in een andere Limburgse gemeente klik dan hier.

Het verschil is dat koopwoningen niet alleen leeggemaakt dienen te worden, maar ook voor de verkoop klaargemaakt moeten worden. Dit is anders dan bij huurwoningen die meestal geheel kaal en volgens de opnamestaat sleutelklaar gemaakt dienen te worden. Dit geldt met name voor sociale huurwoningen. Die dienen namelijk volgens de wet te handelen anders kunnen ze niet de reguliere huurprijs vragen bij de volgende huurder. Bij een huurwoning is het belangrijk dat u precies dat doet wat er gevraagd wordt van de huurder. Mits er tussendoor geen afspraken zijn gemaakt tussen de huurder en de verhuurder dient u zich aan de opnamestaat te houden die ooit bij het begin van de huur is opgemaakt.

“Onze dienstverlening voor koopwoningen wordt vooral ingezet om deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de verkoop. Daarnaast ook voor het oplevergereed te maken, nadat de woning is verkocht”

Wij kunnen u hiermee helpen. Wij kunnen naast het ontruimen van het huis ook andere gerelateerde klussen uitvoeren bij woningverlating. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de woning of het verwijderen van veranderingen.

Het is altijd belangrijk om eerst een voorinspectie te laten doen. Sommige verhuurders accepteren bepaalde veranderingen en voor grote veranderingen die zijn in overeenstemming zijn aangebracht geeft een verhuurder vaak een vergoeding. Het is dan handig om een voorinspectie te laten doen. Stel uw familielid heeft ooit een extra berging bij de woning gebouwd. Als dat het geval is dan kan de verhuurder ook meer huur vragen aan de nieuwe huurder.

Een korte samenvatting van ons verhaal vindt u op onze homepage.

Overgaan van een reguliere woning naar een seniorenwoning

Op latere leeftijd verruilen ouderen vaak hun woning voor een seniorenwoning. Vaak moet een deel worden ontruimt en deel worden verhuisd. Omdat hier veel vraag naar is en een seniorenverhuizing qua materieel en werkzaamheden veel gelijkenissen met het leegemaken van een woning en kunnen wij dit ook uitvoeren. Uiteraard hebben we ons ook gespecialiseerd in verhuizingen. Dit is qua organisatie namelijk net wat anders dan een huis ontruimen.

Wij hebben ons sinds het ontstaan van onze onderneming toegelegd op het ontwikkelen van aanvullende diensten omtrent woningontruiming. Zo trachten we een totaaloplossing neer te zetten voor elke type ontruiming. In principe zijn naast het huis ontruimen en bezemschoon opleveren de andere aanvullende diensten waarvoor wij ook apart ingehuurd kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld bepaald schilderwerken. Ons doel is dan ook om maatwerk te leveren, zodat we voor iedereen bij woningverlating precies dat kunnen doen wat er gevraagd wordt.

Kosten voor een huis te ontruimen

Een van de belangrijkste factoren bij de overweging om een opdracht uit te laten voeren zijn de kosten. Daarvan zijn wij ons bewust van. Echter is het bij een ontruiming of verhuizing lastig aan te geven wat de exacte kosten zijn. Daarom stellen wij altijd voor om gratis en geheel vrijblijvend de woning te komen bezichtigen. We kunnen dan ook eventueel advies geven en u kunt aangeven wat er precies moet gebeuren.

Daarnaast zijn er vaak nog spullen waarvoor wij een vergoeding kunnen geven wat in mindering wordt gebracht op het totale kosten plaatje.

Aan de hand daarvan kunnen wij een passend voorstel voor u maken. U krijgt een voorstel per email toegezonden en u kunt dan zelf overwegen of u ermee akkoord gaat of dat u het voorstel naast u neerlegt. Dit kost u verder niks en u kunt dan zelf overwegen welke weg u inslaat. Zo neemt u alle onzekerheid weg over wat de beste beslissing voor u is.

Voorbeeld van een woningontruiming in Panningen

Een woningontruiming in Panningen verloopt meestal als volgt: U stuurt ons een email met een aanvraag voor een offerte. Wij sturen u een email terug om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Een bezichtiging kan meestal al binnen enkele dagen, zeker omdat Panningen hele dicht bij Venlo ligt. Bij bezoeken de te ontruimen woning. Wij inventariseren de boedel, bespreken met u welke andere werkzaamheden er verricht dienen te worden en geven eventueel advies.

Daarna maken wij de offerte op voor de boedelontruiming met eventueel een compensatie. Deze sturen we u vervolgens per email toe. U kunt dit vrijblijvend voorstel dan rustig bekijken. Als u akkoord gaat met ons voorstel dan spreken we een datum af voor wanneer de werkzaamheden verricht worden. Nadat de werkzaamheden zijn verricht lopen we samen met u door de woning om alles te beoordelen. Als u tevreden bent dan overhandigen wij u de sleutel en is de woning sleutelklaar voor overdracht aan de koper of de verhuurder. Voor meer informatie kunt u de uitgebreide werkwijze lezen.

gratis offerte aanvragen