077 851 11 13
06 24 770 474
info@woningontruiming-limburg.nl

Woningontruiming Leudal

  • gemeente Leudal
  • flyer over werkgebied
  • handenschudden
Vraag vrijblijvend uw gratis offerte aan

Maak een afspraak met ons voor een kosteloze bezichtiging van de te ontruimen woning. Daarna kunnen we een passend voorstel doen die precies aansluit op uw situatie.

  • Gratis Offerte
  • Maatwerk
  • Vakkundig
  • Klaar in één dag

offerte aanvragen

Gemeente Leudal bestaat uit een flink aantal kernen, zoals Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel. In deze gemeente zijn wij regelmatig werkzaam. Hier is meer vraag naar een professionele dienstverlener die woningontruiming met aanvullende diensten voor koopwoningen verricht dan voor huurwoningen. Dit komt omdat er bovengemiddeld veel (bijna 80%) woningen particulier eigendom zijn. Van alle woningen zijn enkel 13 % sociale huurwoningen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Maastricht is dit erg weinig.

“Aanvragen voor woningontruiming in Haelen & Heythuysen komen het meeste voor. Waarschijnlijk komt dit omdat daar meer mensen wonen dan in de andere kernen van de gemeente Leudal.”

Bij een eigen woning worden er naast het uitruimen van het huis ook andere type diensten gevraagd dan bij huurwoningen. De eisen voor het leeg opleveren van een huurwoning zijn hoger dan als er een koopwoning in de verkoop wordt gezet, althans een eigenaar bepaald min of meer zelf wat hij of zij aanpast aan een woning voordat deze verkoopklaar is. Een sociale huurwoning die verder verhuurd wordt moet aan bepaalde wettelijke eisen voldoen wil men een markconforme huurprijs kunnen vragen. Een woningbouwvereniging zal altijd vragen om de woning geheel leeg te maken en volgens de opnamestaat die is opgemaakt bij het begin van de huur op te leveren. Zijn er tussendoor geen afspraken gemaakt over veranderingen dan moeten deze ook hersteld worden. Een huurwoning moet voldoen aan alle punten volgens de huurcommisie. Dit noemt met ook wel het puntensysteem.

Er zijn bovengemiddeld veel ouderen in Leudal. Ongeveer 1 op de 3 is 65 jaar of ouder. Wel zie je dat er weinig alleenstaanden zijn, waardoor er meer vraag is naar gedeeltelijk leegmaken van een woning en verhuizen naar een seniorenwoning dan een volledige woningontruiming.

Voor het leeg- en opleverklaar maken van koopwoningen is de vraag echter een stuk hoger dan elders. Vaak doen mensen zelf dit soort zaken regelen, maar als dat niet mogelijk is en wenselijk is om een bedrijf in te huren dan bevelen wij ons vriendelijk aan. Wij kunnen de woningontruiming en gerelateerde werkzaamheden geheel uit uw handen nemen.

Woningontruiming | Limburg werkt voor huurders, huiseigenaren, makelaars en verhuurders. Deze partijen huren ons meestal in om een woning leeg te maken en bezemschoon op te leveren, maar meestal verschillen de aanvullende diensten wél tussen deze partijen. Aangezien we maatwerk bieden en naast woningontruiming ook sommige van onze diensten apart in gezet kunnen worden creëren we flexibiliteit en dat wordt gewaardeerd door de verschillende partijen die te maken hebben met woningverlating. We kunnen zo namelijk voor iedere situatie maatwerk leveren.

Als voorbeeld zie je dat verhuurders ons vaak apart inhuren om de woning te fatsoeneren, meestal in de vorm van reinigen en schoonmaken, maar soms ook om bepaalde zaken te herstellen, zodat de woning weer gereed is voor de verhuur. Bekijk het overzicht van diensten om een beeld te krijgen van wat wij allemaal doen.

Woning leeg laten halen na overlijden

Onze grootste doelgroep zijn nabestaanden. Deze huren ons meestal om de ouderlijke woning leeg te maken na overlijden van een van de ouders of een familielid. Dit is ongetwijfeld een emotioneel proces, waarbij veel op de nabestaanden afkomt. De mensen die ons inhuren kunnen de klus vaak maar deels of zelfs niet goed aan. Dit heeft niet alleen te maken met dat het een emotionele periode is, maar ook omdat er daarnaast nog zoveel andere dingen geregeld moeten worden. Het leeghalen van een woning is maar één onderdeel, maar hoort wel bij een van de grotere zorgen. Daarvoor zijn nabestaanden op zoek naar professionele hulp. Wij bieden deze hulp. Wij kunnen of enkel een onderdeel van de woningverlating uitvoeren of alles van A tot Z regelen.

Als u nog vragen heeft over hoe wij werken neem dan gerust contact op met ons. U kunt ook onze werkwijze eens lezen om beter te begrijpen hoe wij te werk gaan.

Verkoop- en opleverklaar maken van de woning

Aangezien er enorm veel koopwoningen in de gemeente Leudal aanwezig zijn hebben wij een onze diensten geheel toegespitst op de woningverlating van koopwoningen.

Naast het leegmaken van een huis doen wij ook herstelwerkzaamheden en kleine opknapbeurten, zodat de woning verkoopklaar is.

Vaak komen wij ook meerdere keren bij een woning:

  1. In eerste instantie om alle overtollige boedel en spullen op te ruimen en de woning enigszins te fatsoeneren, zodat deze er optimaal uitziet voor de verkoop. Wij doen bijvoorbeeld ook wel eens de tuin in orde maken.
  2. De tweede keer wordt komen wij om de resterende boedel op te ruimen en de woning opleverklaar te maken, zodat u achteraf geen gedoe krijgt met de koper.

In dit soort gevallen zijn wij bij het hele verkoopproces betrokken. In die zin dat we de fysieke werkzaamheden uitvoeren volgens plan van de eigenaar en/of makelaar. Om een woning aantrekkelijk te maken voor de verkoop hoeft u niet per se een makelaar in de hand te nemen. Funda heeft een artikel geschreven met 6 tips om een woning verkoopklaar te maken.

Wat zijn de kosten van een dergelijke opdracht?

Om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie komen wij geheel kosteloos de woning bezichtigen. Hiervoor kunt u heel gemakkelijk een afspraak met ons maken. Wij communiceren graag via email, zodat alle gegevens van de afspraak ook duidelijk vast staan. Als u echter wil bellen dan kan dat uiteraard ook.

Voor spullen die door ons verkoopbaar zijn geven wij een compensatie. Deze wordt in mindering gebracht op de totale kosten.

Na de woning te hebben bezichtigd kunnen we een voorstel doen dat precies bij uw situatie aansluit.

gratis offerte aanvragen