077 851 11 13
06 24 770 474
info@woningontruiming-limburg.nl

Woningontruiming Horst aan de Maas

  • gemeente horst
  • flyer over werkgebied
  • handenschudden
Offerteaanvraag

Neem telefonisch of per email vrijblijvend contact op voor meer informatie? Óf dien direct een offerteaanvraag in via onderstaande knop. U kunt ook eerst onze werkwijze lezen als u de details wil weten hoe onze dienstverlening verloopt.

  • Gratis Offerte
  • Maatwerk
  • Vakkundig
  • Klaar in één dag

offerte aanvragen

In Horst aan de Maas is meer vraag naar vakkundige woningontruiming voor koopwoningen dan huurwoningen. Bij koopwoningen bepaal je als eigenaar of nabestaande zelf in welke staat je deze in de verkoop plaatst. Doch om de woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de verkoop wordt deze vaak toch enigszins opgeknapt om deze verkoopklaar te maken. Naast het leeghalen van de woning worden wij vaak ingezet om de woning schoon te maken en en klein achterstallig onderhoud aan te pakken. Dit valt onder de dienst herstelwerkzaamheden.

Wat sowieso verwacht wordt door de makelaar en de koper is dat om een woning netjes & leeg wordt opgeleverd. Zo is een van grootste ergernissen gaten in de muren. Denk bijvoorbeeld aan de gaten waar de TV beugel heeft gehangen. Zeker als een woning verkocht is met meubels die na de verkoop worden weggehaald is het belangrijk bij het opleverklaar maken dat de gaten dicht zijn, de kabels die blijven liggen netjes zijn opgerold en kroonsteentjes zijn geplaatst op de bedrading waar de lampen hebben gehangen. Hierdoor kun je achteraf een hoop gedoe voorkomen.

“Een gemeubileerde koopwoning die verkocht is moet tijdig leeg en opleverklaar gemaakt worden. Dit voorkomt achteraf een hoop gedoe met de koper als er nog zaken zijn die niet op orde zijn.”

In tegenstelling tot de meeste Limburgse gemeentes heeft Horst aan de Maas weinig huurwoningen en relatief weinig eenpersoonshuishoudens, waardoor woningontruiming dat toegespitst is op huurwoningen relatief weinig voorkomt. De demografische kenmerken van de aangrenzende gemeente Peel en Maas lijken overigens erg op die van Horst aan de Maas.

Aangezien wij in Venlo gevestigd zijn kunnen razend snel ter plaatse zijn om een woning te bezichtigen voor het opmaken van een offerte, maar ook om deze te leeg te maken.

Wilt u meer algemene informatie over woningverlating ga dan naar onze homepage.

Woningontruiming na overlijden

Als er iemand overlijdt zijn in bijna alle gevallen de nabestaanden verantwoordelijk voor de woning ontruiming. Sommige nabestaanden doen dit zelf en anderen hebben hierbij hulp nodig van een ontruimingsbedrijf. Uit ervaring weten wij dat nabestaanden hier moeite mee hebben. De sfeer in en om de woning is emotioneel geladen, daarnaast heeft de boedel een emotionele waarde. Dit maakt het leegruimen van een woning dat sowieso al veel werk is extra zwaar. Wij kunnen dit geheel voor u verzorgen, zodat u zelf deze nare klus niet zelf hoeft uit te voeren. We trachten dit altijd op een respectvolle, discrete en professionele manier te doen.

Verhuizen naar een seniorenwoning

Op een gegeven moment gaan ouderen verhuizen naar een kleinere woning. Omdat de overheid het beleid hanteert van zo lang mogelijk thuis blijven heb je veel situaties waarbij senioren op een geven moment willen verhuizen, maar dit fysiek en mentaal niet meer altijd aankunnen. Vaak verrichten de kinderen en andere familieleden deze verhuizing, maar dat is niet altijd wenselijk of mogelijk. Als ontruimingsbedrijf kunnen wij dit proces geheel voor u verzorgen. Immers is het leegmaken van een woning bijna gelijk aan een verhuizing. Het enige verschil is dat de spullen in de nieuwe woning worden uitgeladen en indien wenselijk worden geplaatst, gemonteerd en uitgepakt. Gaat u verhuizen binnen ons werkgebied en u heeft hulp nodig neem dan eens contact met ons op.

Een op maat gemaakt offerte

Aangezien wij een totaaloplossing bieden bij huisoplossing en woningverlating kunnen wij alle werkzaamheden die hierbij komen kijken verrichten. Dit betekent ook dat u ons kan inhuren voor enkel één soort klus of voor meerdere klussen. De hoofdzaak van een woningverlating is het leegmaken van de woning, maar wij kunnen ook bijvoorbeeld alleen de woning schoonmaken. Dit betekent dus dat we ook een offerte op maat kunnen maken die precies bij u situatie past.

De kosten zijn moeilijk via email of telefoon te bepalen. Wij stellen dan ook altijd voor om de woning te komen bezichtigen. Zo kunnen we een inventarisatie maken van de inboedel als ook de aard en de omvang van werkzaamheden. Voor spullen die wij kunnen doorverkopen geven wij een vergoeding die in mindering wordt gebracht op de kosten.

Wat wordt er met de spullen gedaan?

De spullen die niet meer bruikbaar zijn worden op een milieubewuste manier afgevoerd naar een afvalverwerker. Wij zorgen ervoor dat de spullen gescheiden worden, zodat het milieu zo min mogelijk worde belast. De bruikbare spullen proberen we een tweede leven te geven door deze aan goede doelen te schenken of kringloopwinkels.

gratis offerte aanvragen